Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Nikola sklopio Rubikovu kocku za 18 sekundi

Nikola sklopio Rubikovu kocku za 18 sekundi

Nikola sklopio Rubikovu kocku za 18 sekundi

Najbrže prste ima Nikola Kostić, učenik petog razreda OŠ „Učitelj Tasa“, koji Rubikovu kocku može da sklopi za samo 18 sekundi.  Prvo opštinsko takmičenje u sklapanju Rubikove kocke organizovano je u Osnovnoj školi „Učitelj Tasa“ u Nišu, a pokrovitelj je bila GO Medijana, koja je za učesnike takmičenja obezbedila nagrade, majice i kocke, a najbolja tri takmičara dobila su pehare.

“Rubikova kocka me je privukla kao malog svojim bojama i tada sam poželeo daje sklopim. Onda sam počeo da vežbam, i sada se sve isplatilo“, kaže Nikola koji je otišao i korak dalje. Na Jutjub kanalu postavlja svoje snimke na kojima pokazuje vršnjacima kako da sklope Rubikovu kocku. Nastaviće, kaže, i time da se bavi.

Na takmičenje se prijavio 21 učenik iz sedam škola – „Učitelj Tasa“, „Vožd Karađrđe“, „Zoran Đinđić“, „Dositej Obradović“, „Dušan Radović“, „Car Konstantin“ i „Radoje Domanović“.

„Takmičenje je značajno kako za školu, tako i Opštinu, pa i sam grad, a pre svega je značajno za osnovce“, kaže direktorka OŠ „Učitelj Tasa“ Radmila Krstić. „Deca na ovaj način, sklapanjem Rubikove kocke, iskazuju svoju kreativnost, manje se bave mobilnim telefonima, razvijaju logiku, razmišljaju na poseban način i volela bih da se sve veći broj osnovaca bavi sklapanjem Rubikove kocke“.

Inače, svetski rekord u sklapanju Rubikove kocke drži Australijanac Feliks Zemdegs koji iznosti 4,74 sekunde.

Montaža: Sonja Urošević
Kamera: NG Team

The post Nikola sklopio Rubikovu kocku za 18 sekundi appeared first on Megafon.


Detaljnije: Nikola sklopio Rubikovu kocku za 18 sekundi / Megafon