Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Nišlije i Subotičani ne odustaju od protesta

Nišlije i Subotičani ne odustaju od protesta

Ni kiša i hladno vreme nisu sprečili stotinak Nišlija da i večeras po 15. put protestvuju „protiv diktature“.

Protestna setnja 6 April 2017. Foto: Srđan Ilić

Okupili su se na Trgu kralja Milana, a onda su prošetali Vożdovom ulicom,do Narodnog pozorišta i Ulicom Lole Ribara do Gradske kuće.

Demonstranti su uzvikivali „AV,AV“, „evo nas opet“, nije naš predsednik“, „gde si sada Nebojša“… Nosili su transparente „Nisam happy“,“Vuline hoćeš da budeš ministar vojske a nisi služio vojni rok“…

Subotičani protestovali uprkos pljusku

Grupa najistrajnijih Subotičana koja se okuplja u centru grada od početka protesta „protiv diktature“ poručila je večeras da nije bitno koliko ih je, ali da će oni do daljnjeg dolaziti u znak podrške protestima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i svim gradovima gde se oni održavaju.

– U Subotici nas je malo, ali dajemo sve od sebe i dajemo podršku svima koji su nezadovoljni situacijom koja nas vređa. Bitno je da kažemo da se u Srbiji mnogo toga ne odvija onako kako bi trebalo, kako je odvija u dobro organizovanim pravnim državama – poručio je mladi Subotičanin.

Na protestu je rečeno da je nezadovoljstvo veliko, da ne jenjava i da bez obzira na broj ljudi i vremenskim prilikama protesti neće prestati.

– Dolazićemo svaki dan dok se nešto ne promeni. Mi nismo ovce, znamo sami da razmišljamo. Ovo što se radi je direktan napad na našu inteligenciju. Omalovažavaju se naše diplome, naše radno i životno iskustvo. Sputavaju nas u svemu, a pre svega u mišljenju. Sada je izašlo na površinu sve ono što ne valja. Ono što vredi je nestalo i zato deco, molim vas, učite. Znanje je moć – poručila je Subotičanka.

(Izvor: Blic, pišu: V. Torović , B. Vučković)

The post Nišlije i Subotičani ne odustaju od protesta appeared first on Niške novine.


Detaljnije: Nišlije i Subotičani ne odustaju od protesta / Niške novine