Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Obeležen Dan Evrope

Obeležen Dan Evrope

Simboličnim puštanjem plavih i žutih balona, spravljanjem i deljenjem origami ptica – maskote 60. godišnjice od potpisivanja Rimskih ugovora, nagradnim kvizom o poznavanju EU obeležen je deveti maj 2017. Atmosferi su doprineli i živa muzika iz filmova koja je najavila predstojeći Evropski filmski festival koji se u Nišu održava od 11. do 16. maja.

Foto: V. Simić

„Glavni cilj EU Info kutka je da približi Evropsku Uniju građanima Niša i regiona, da im ponudimo programe koje nudi EU- finansije, obrazovanje mladih. U Oficirskom domu će se u četvrtak 11. maja održati izložba čija je tema šest decenija od potpisivanja Rimskih ugovora“, rekla je Bojana Petrović EU Info kutak.

Foto: V. Simić

„Grad Niš kao i Republika Srbija ima tendenciju ulaska u Evropsku Uniju i sve što se može se čini kako bi smo joj se približili jer EU vidimo kao prosperitet. Mi sarađujemo sa Evropskom Unijom kroz fondove koristeći novac za promocije sopstvenih događaja i investicija. EU pomaže Srbiji na putu ka boljitku i ulasku naše zemlje u moderno društvo. I Niš kao i svi koji se bave vlašću u Srbiji ima želju da taj put bude kraći i što pre uđemo u EU jer narod će to videti i opravdati“, kaže Dragoslav Pavlović pomoćnik gradonačelnika Niša.

Svečanosti upriličenoj povodom obeležavanja Dana Evrope pristvovali su predstavnici grada, organizacija civilnog sektora, medija, obrazovnih institucija.

(Piše: Vladana Simić)

The post Obeležen Dan Evrope appeared first on Niške novine.


Detaljnije: Obeležen Dan Evrope / Niške novine