Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Počinje kamp Sport & Fun 2017

Počinje kamp Sport & Fun 2017

Počinje kamp Sport & Fun 2017

’’Sport & Fun” 2017. su specifični sportsko – edukativni kampovi koje u zadnjih sedam godina organizuje sportsko udruženje ’’Nigresiv’’ iz Niša za decu koja žive na margini društva. Na jednom mestu će se naći deca bez roditeljskog staranja, iz specijalnih škola, ruralnih, multietničkih i regularnih škola. 

Ovogodišnji kamp će biti održan na Vlasinskom jezeru od 31. maja do 4. juna 2017. godine. Učešće na Kampu je u potpunosti besplatno za sve učesnike. Poziv na učešće na ovogodišnjem Kampu dobili su: OŠ”Branislav Nušić” Donja Trnava, SŠ’’11. oktobar’’ Leskovac, OŠ”Sijarinska banja” Sijarinska Banja, škola za decu sa oštećenim sluhom SŠ”Bubanj” Niš, SOS Dečije selo Kraljevo, Dečije selo Sremska Kamenica,  OŠ”Vuk Karadžić” Doljevac.

Na Kampu će učestvovati i grupa od četvoro volontera. Pored učenika, na Kapu će biti i njihovi nastavnici fizičkog vaspitanja/defektolozi.

Cilj ovog petodnevnog Kampa je socijalizacija veoma ranjivih grupa dece i skretanje pažnje široj javnosti na loša sistemska rešenja, kada su ova deca u pitanju. Projekat će okupiti oko šezdesetoro dece iz sedam škola/institucija iz Srbije. Među tim mališanima, pored učenika iz regularnih škola, ima i onih iz institucija za decu bez roditeljskog staranja, sa posebnim potrebama, iz multietničkih zajednica i ruralnih sredina. Ciljna grupa ove godine su deca koja ne žive sa svojim biološkim porodicama.

Kamp je specifičan po svojim sportsko – edukativnim aktivnostima, koje istovremeno mogu upražnjavati sva deca, bez obzira na mentalni status i fizičku sposobnost. Aktivnosti su plod višegodišnjeg iskustva rada sa ovim grupama dece, a rezultat ovih aktivnosti jeste zbližavanje do sada nespojivih grupa dece, kao i dokazana činjenica da uprkos razlikama, dobrim sistemskim rešenjem, ova deca, ipak, mogu biti skupa na jednom mestu, angažovana u zajedničkim aktivnostima.

Kao sastavni deo Kampa, četvrtu godinu zaredom, održaće se i foto – kolonija. Učestvovaće troje fotografa, a njihov zadatak će biti da zabeleže najzanimljivije trenutke na Kampu, kao i osmehe dece koja na njemu učestvuju. Izložba 40 najboljih fotografija sa kolonije biće održana avgusta/septembra u Nišu. Radi se o fotografima sa čitavog Balkana.

Ovi kampovi se održavaju 7 godina, a finansiraju sredstvima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji. 

The post Počinje kamp Sport & Fun 2017 appeared first on Megafon.


Detaljnije: Počinje kamp Sport & Fun 2017 / Megafon