Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Представљање књиге „Породична преписка кнеза Милоша Обреновића“

Представљање књиге „Породична преписка кнеза Милоша Обреновића“

О судбини личне, породичне и службене преписке кнеза Милоша Обреновића, вечерас у 18.00 часова (четвртак, 06.04.2017.) у Библиотеци говориће др Татјана Брзуловић Станисављевић, аутор књиге „Породична преписка кнеза Милоша Обреновића“ и др Мила Медиговић Стефановић.

Породична преписка кнеза Милоша Обреновића чини интегрални и највреднији део збирке легатора Јоце Вујића и обухвата пре свега писма ћерки и сину, кнезу Михаилу и кнегињи Петрији и представља кнеза у једном потпуно новом светлу. Тако у писмима Михаилу саветује сина да живи уредно и да не расипа новац, а ћерки Петрији даје савете око васпитања деце. За историчаре су посебно интересантна она Петријина писма која описују буну из 1848. године и она у којима Милоша извештава о постепеном јачању антикарађорђевићевске струје у земљи. Преписка обухвата и писма осталих чланова породице Обреновић.

Објављена писма су само део документације која се чува у једној је од највреднијих приватних архивских збирки код нас, у легату Јоце Вујића у универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“ у Београду.

СЈ

The post Представљање књиге „Породична преписка кнеза Милоша Обреновића“ appeared first on Слово југа.


Detaljnije: Представљање књиге „Породична преписка кнеза Милоша Обреновића“ / Slovo juga