Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Priznanja za pristupačnost

Priznanja za pristupačnost

Grad Niš dobitnik je nagrade za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na konkursu koji je sprovela Kancelarija zaštitnika građana. Nagradu je u ime grada primila članica Gradskog veća resorno zadužena za socijalnu politiku Tijana Đorđević Ilić.

Foto: www.ni.rs

Prema njenim rečima Grad je dobio prvu nagradu za strateško promišljanje i proaktivnost u razvoju pristupačnosti u konkurenciji 22 grada i opština. „Grad je učestvovao na konkursu sa publikacijom „Vodič kroz prava i subvencije namenjene osobama sa invaliditetom na teritoriji Grada Niša“, kao i medijskim prezentacijama gradskih aktivnosti na sveobuhvatnom poboljšanju položaja OSI“, rekla je Đorđević Ilić.

Ona je dodala da je za lokalnu samoupravu ovo važno priznanje, ali i podsticaj da u ovoj oblasti i dalje radi u saradnji sa udruženjima osoba sa invaliditetom, kako bi Niš bio još pristupačniji u svakom smislu.

Foto: http://www.pantelej.org.rs

I Gradska opština Pantelej dobitnik je Pohvale za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji u 2016. godini kao jedna od samo dve gradske opštine u Srbiji (pored beogradske Zvezdare) koje su zaslužile ovo priznanje. Pohvala je zvanično uručena predsedniku Gradske opštine Pantelej, Bratimiru Vasiljeviću. Na osnovu sprovedenog Konkursa krajem prošle godine na kojem je Opština Pantelej predočila svoje aktivnosti u domenu podrške osobama sa invaliditetom i starijima sa otežanim kretanjem, Odluku o dodeli Pohvale donela je Konkursna komisija, koju čine predstavnici Zaštitnika građana, Stalne konferencije gradova i opština, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade RS i udruženja građana koji su članovi Saveta Zaštitnika građana za osobe sa invaliditetom i starije.

The post Priznanja za pristupačnost appeared first on Megafon.


Detaljnije: Priznanja za pristupačnost / Megafon