Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Renovira se Centar za kulturu u Bosilegradu

Renovira se Centar za kulturu u Bosilegradu

Uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske počelo je renoviranje zgrade Centra za kulturu „Bosilegrad“, koje podrazumeva sanaciju krova i oštećenja nastalih usled prokišnjavanja, kao i nabavku savremene opreme. Donatori su za ovaj projekat preko razvojnog programa Evropski PROGRES obezbedili 56.300 evra, dok opština Bosilegrad učestvuje sa 7.000 evra.

„Centar kulture „Bosilegrad“ postoji više od četiri decenije i stecište je svih kulturnih događaja u našoj opštini, jer u okviru ustanove radi bioskop, kao i muzička, likovna, dramska, recitatorska i najmnogobrojnija – folklorna sekcija. Zato je značaj renoviranja i puna funkcionalnost ovog objekta, u kome se nalaze i Narodna biblioteka „Hristo Botev“, Centar za socijalni rad i novoformirana ustanova Nova Radio i TV Bosilegrad,  izuzetno veliki”, rekao je predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev.

Ova ustanova organizuje i slikarsku koloniju, pozorišne predstave, kao i već tradicionalni Međunarodni folklorni festival „ Bosilegradsko kraište peva i igra“.

Renoviranje zgrade Centra za kulturu „Bosilegrad“ trebalo bi da bude završeno u roku od 85 dana.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržavaju sa ukupno 24,46 miliona evra.

The post Renovira se Centar za kulturu u Bosilegradu appeared first on Megafon.


Detaljnije: Renovira se Centar za kulturu u Bosilegradu / Megafon