Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Ruglo ispred nekadašnje Elektronske industrije

Ruglo ispred nekadašnje Elektronske industrije

Ruglo ispred nekadašnje Elektronske industrije

Divlju deponiju ispred komleksa nekadašnje Elektronske industrije ukloniće radnici JKP Mediana, ali samo komunalni otpad ostavljen na tom prostoru, dok se za uklanjanje građevinskog otpada čeka nalog nadležnih inspekcija.

“Prema našim procenama ovde je deponovano više od 200 kubika građevinskog otpada. JKP Medijana radi isključivo po planu i programu koji je usvojila Skupština Grada. Uklanjanje građevinskog otpada zahteva angažovanje i dodatna finansijska sredstva. Više puta smo se obraćali GO Medijana, ali su reakcije izostale”, kaže Bratislav Vučković, direktor JKP Mediana.

Predsednik GO Medijana Milan Krstić kaže da nema dokaza za to ko je odlagao ispred nekadašnje EI građevinski otpad, zbog čega nisu mogli da pokrenu postupak.

“Sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine dogovorili smo da oni pokrenu čišćenje otpada sa te lokacije, s obzirom na to da su dobili novac iz gradske kase za sređivanje takvih deponija koje se nalaze na teritoriji Gradske opštine Medijana”, kaže predsednik GO Medijana Milan Krstić.

Divlje deponije predstavljaju dugogodišnji problem grada, kažu u JKP Mediana, koji se, ističu, uspešno može rešiti isključivo adekvatnom kaznenom politikom.

The post Ruglo ispred nekadašnje Elektronske industrije appeared first on Megafon.


Detaljnije: Ruglo ispred nekadašnje Elektronske industrije / Megafon