Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Sajam starih zanata – razgledajte, kupite ili naučite nešto novo

Sajam starih zanata – razgledajte, kupite ili naučite nešto novo

Sajam starih zanata – razgledajte, kupite ili naučite nešto novo

Učesnici četvrtog Međunarodnog sajma starih zanata izlagaće svoje radove na Trgu kralja Milana 15. i 16. maja. Njihove rukotvorine mogle su se videti i u Kući starih zanata, u kojoj mogu da se dobiju saveti i obuka, ukoliko neko želi da savlada stare tehnike za izradu nakita, ukrasa, garderobe itd.

Gosti Sajma su, kao i do sada, predstavnici starih zanata iz Bugarske su, zbog čega on ima i međunarodni karakter, rekao je predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević. On je dodao da Sajam ima potencijal da raste, nastavi da se razvija u narednim godinama i pomogne da se stari zanati sačuvaju od zaborava.

Gosti iz Bugarske predstavili su nakit urađen tehnikom filigranstvo, koje predstavlja stari način izrade predmeta od srebra. Ovaj zanat ne postoji u Srbiji, a Bugari su uspeli da ga ožive ponovo i stvore nakit kakav je, kako kažu, nosila aristokratija u 17. veku.

Filigranstvo-stari način izrade predmeta od srebra

Sajam je nastavak ostvarenih rezultata iz projekta “Oživljavanje starih zanata” u prekograničnom regionu koji je završen 2014. godine.

The post Sajam starih zanata – razgledajte, kupite ili naučite nešto novo appeared first on Megafon.


Detaljnije: Sajam starih zanata – razgledajte, kupite ili naučite nešto novo / Megafon