Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Saradnja GO Medijana sa dramskim pozorištem iz Montane, Bugarska

Saradnja GO Medijana sa dramskim pozorištem iz Montane, Bugarska

GO Medijana vodeći je partner u projektu „Poboljšanje nematerijalnog kulturnog nasleđa u pograničnom regionu“, a Opštinsko dramsko pozorište „Dragomir Asenov“ iz Montane, drugi partner.

Projekat je usmeren na poboljšanje i promociju kulturne i turističke razmene, obogaćivanje kulturnog kalendara i prenose događaja u realnom vremenu.

Partneri će tokom realizacije projekta nabaviti scensku opremu (ozvučenje, osvetljenje, video snimanje i prenos) a pozorište „Dragomir Asenov“ i montažnu binu, što će po završetku projekta omogućiti organizaciju zajedničkih kulturno-umetničkih događaja u narednih 5 godina.

Foto: GO Medijana

Predviđene su tri faze projekta – Nabavka opreme za poboljšanje turističke privlačnosti Montane i Medijane, Izrada zajedničke strategije za promociju turizma, kulturnu razmenu i onlajn kulturni kalendar, Internet kampanja za privlačenje turista i Organizacija kulturnih događaja.
Oba partnera i sada organizuju različite kulturno-umetničke predstave ali sa skromnim mogućnostima za prikazivanje na otvorenoj sceni. Pozorište „Dragomir Asenov“ nastupa na trgu a opština Medijana organizuje događaje na skromnoj bini u parku „Svetog Save“. Ozvučenje i osvetljenje se iznajmljuje što povećava troškove i smanjuje broj organizovanih događaja.
Vrednost projekta je 572.686 evra, udeo GO Medijana je 269.000, od čega nepovratna sredstva u iznosu od 40.000 evra, ostatak finansira Evropska Unija. Aktivnosti će uključiti preko 700.000 građana regiona Montana i Nišavskog regiona. Projekat traje 18 meseci. Ugovor je potpisan 22.11.2016. Od oko 380 prijavljenih projekta za finansiranje je prihvaćeno 36. Ovaj projekat rangiran je kao treći.

“GO Medijana sarađuje sa privredom, udruženjima, kulturno-umetničkim društvima, u svoje aktivnosti uključuje talentovane mlade ljude, studente, učenike… Kroz modernizaciju ovog prostora stvaramo bolje uslove za prezentaciju kulturne, istorijske i celokupne turističke baštine Grada Niša, a pošto je reč o prekograničnoj saradnji i cele Srbije”, saopštavaju iz ove opštine.

Foto: GO Medijana

The post Saradnja GO Medijana sa dramskim pozorištem iz Montane, Bugarska appeared first on Megafon.


Detaljnije: Saradnja GO Medijana sa dramskim pozorištem iz Montane, Bugarska / Megafon