Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Saša Aleksić na zatvaranju izložbe Quatro gatos

Saša Aleksić na zatvaranju izložbe Quatro gatos

Saša Aleksić na zatvaranju izložbe Quatro gatos

Saša Aleksić, umetnik – poslastičar iz Svrljiga učestvovaće u programu povodom zatvaranja izložbe Quatro gatos (Četiri mačora) u Novom Sadu.

“Za vikend je zatvaranje izložbe, pa sam pozvan da odrzim jedno predavanje i prezentujem svoj rad, a za tu priliku sam napravio tortu sa delima tih umetnika”, kaže Saša.

Više o Sašinom radu možete saznati u Megafonovom prilogu, a ovako izgleda torta za zatvaranje ove izložbe!

Torta Quatro gatos

Muzej grada Novog Sada, u saradnji sa galerijom New moment iz Beograda, svečano je otvorio izložbu Quatro gatos 4. maja u Zbirci strane umetnosti. A zatvaranje je 4. juna.

Izložba Cuatro gatos predstavlja grafiku kao medij jednih od najznačajnijih umetnika savremenog doba. Poznata imena, Pikaso, Dali, Miro, Tapies, svaki pojedinačno, izuzetno inovativna umetnička ličnost, otvorili su horizonte umetnosti 20. veka i ostvarili nove pravce u likovnom jeziku. Iz tog bogatstva ideja mnogi savremenici traže i nađu stvaralačku pobudu i inspiraciju.

Izložba je dobila ime po čuvenom kafiću u Barseloni – Quatro gatos (Els Quatre Gats) poznatom po tome što su se u njemu okupljala najveća umetnička imena s početka XX veka, a pre svih Pikaso. Mesto je otvoreno 1897. godine i smatra se centrom modernizma katalonske prestonice.

Izbor dela je sačinjen od strane kolekcionara Lazara i Žive Vujić iz Ljubljane, koji su ujedno i vlasnici svih grafika.

The post Saša Aleksić na zatvaranju izložbe Quatro gatos appeared first on Megafon.


Detaljnije: Saša Aleksić na zatvaranju izložbe Quatro gatos / Megafon