Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Trka biciklista na Kameničkom visu

Trka biciklista na Kameničkom visu

Najbolji vozači iz Srbije, regiona, ali i sa Starog kontinenta voziće u nedelju 9.4. na Kameničkom visu Naisus MTB Kup Srbije. To je prva trka za Kup Srbije u planinskom biciklizmu u ovoj sezoni.

Staza je kružna, dužine 3, 5 kilometara a voziće je kategorije svih uzrasta, saopštili su u Biciklističkom savezu Srbije.

Foto: BSS

Ivana Kostić, ispred organizatora trke BK Naisus i reprezentativka Srbije u MTB klasi najavila je trku:

“Start je u nedelju u 11 časova, voziće mlađe kategorije, dok od 13 časova startuju seniori, seniorke, juniori, juniorke i mastersi. Staza je pretežno kamenita i vrlo dinamična, sa dugim i strmim  usponom i nekoliko tehničkih sekcija na spustu.”

U BSS saopštavaju i da je Kamenički vis izuzetno pogodan za planinski biciklizam, planinarenje i planinsko trčanje. Nalazi se na 800m nadmorske visine, a od skoro je u funkciji i uređen kamp na samom vrhu. Pored klubova iz Srbije koji tradicionalno voze trke za MTB Kup, prijavljeni su i takmičari iz Grčke i iz Crne Gore, ali očekuje se dolazak još nekih takmičara iz Evrope. Organizator trke je biciklistički klub Naisus iz Niša zajedno sa Biciklističkim savezom Srbije.

The post Trka biciklista na Kameničkom visu appeared first on Megafon.


Detaljnije: Trka biciklista na Kameničkom visu / Megafon