Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » U Vranju sve nadležne službe u pripravnosti

U Vranju sve nadležne službe u pripravnosti

Usled snežnih padavina i jakog vetra,  najteža situacija je u brdsko-planinskim predelima u kojima ima nanosa visine i do 1,5 metra, kao i u višim delovima grada, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije u Vranju, koju je sazvao komandant i gradonačelnik Slobodan Milenković.

Najkritičniji  putni pravci su prema Krivoj Feji, Vlasu i Bareliću, zatim  Nesvrti, gde nema i struje, dok ekipe Elektrodistribucije rade na otklanjanju kvara u Preobraženju. Vranjski ,,Vodovod” angažovan je 24 sata i svu raspoloživu mehanizaciju mobilisao je na čišćenju prioritetnih ulica u gradu i seoskih puteva. Takođe, u punoj pripravnosti su i ,,Komrad”, inspekcijske službe, Vatrogasno-spasilačka jedinica, Vojska, Policijska uprava i Zdravstveni centar, i prema naredbi Štaba za vanredne situacije tako će biti dok traje vremenska nepogoda. Preduzeće ,,PZP Trace” dobilo je naredbu da svu raspoloživu mehanizaciju angažuje na  čišćenju putnih pravaca prema brdsko-planinskim predelima, gde ima staračkih domaćinstava i potrebe za pružanjem zdravstvenih usluga.

Štab je uputio apel vlasnicima lokala da očiste prostor ispred objekata, na šta ih obavezuje i Odluka Skupštine grada. Iz Zdravstvenog centra upućena je molba građanima da imaju razumevanje, jer usled loših vremenskih prilika i nedostatka vozila stručne ekipe rade znatno otežano. Štab će nastaviti da preduzima sve potrebne aktivnosti na zbrinjavanju bolesnih  ljudi u kritičnim područjima  i čišćenju putne infrastrukture u koordinaciji sa nadležnim službama, saopštavaju na gradskom sajtu.

The post U Vranju sve nadležne službe u pripravnosti appeared first on Megafon.


Detaljnije: U Vranju sve nadležne službe u pripravnosti / Megafon