Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Uspeh sedmogodišnje Nišlijke

Uspeh sedmogodišnje Nišlijke

Sofija Rodić ima samo 7 godina, a već postavlja standarde – ona je prva Nišlijka koja je osvojila medalju na nekom međunarodnom takmičenju u brzom klizanju.

Sofija Rodić, Foto: privatna arhiva

Sofija je posle relativno kratke sezone klizanja u Nišu, nekoliko treninga na rolerima i samo 4 treninga na Olimpijskom klizalištu u Pioniru sa našom reprezentacijom uspela da se pripremi i da samo za pola sekunde bude iza prve takmičarke na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju (Short tracku) na Alpe Adria Kupu u Celju, Sloveniji.

Sofija Rodić kluba Oxigen iz Niša u konkurenciji do 8 godina je sa takmičarkama iz Slovenije, Hrvatske, BIH, Mađarske i Bugarske osvojila treće mesto u generalnom plasmanu ove lige u klizanju. Pored prvog mesta u istoj kategoriji na Državnom prvenstvu koje se održalo ove godine u Beogradu, sada prisižu prve medalje na međunarodnim trkama.

„Slika sa takmičenja je bila pomalo smesna i interesantna. Sofija je kao u filmu na trku došla sa klizaljkama za decu na podešavanje, dok su njeni konkurenti iz drugih zemalja imali klizaljke kao sa Olimpijskih igara. Svi su se malo smeškali na sve to, ne očekujući da će, kada sudija oglasi start, Sofija startovati ubedljivo bolje od svi takmičarki, dok su svi koji su gledali bili poprilično iznenađeni. U trkama je presudilo ipak iskustvo i oprema konkurentskih takmičarki, ali najviše uslovi za treniranje. Borba se vodila do kraja trka i do kraja je bilo neizvesno“, kažu u Oxigenu.

Foto: privatna arhiva

Sofija je takmičarka u Roler sportu u brzinskoj i slalom disciplini, a ima više od 20 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

„Ovo je lep početak za klizački sport u gradu ali je i pokazatelj da je Nišu potrebno Olimpijsko klizalište za ozbiljniji napredak klizačkog sporta, kao i poseban kružni teren za rolere u Čairu“, dodaju u klubu Oxigen i najavljuju  da će u narednom periodu podneti više inicijativa Gradu, Republici i Ministarstvu Sporta i u saradnji sa Roler savezom i Klizačkim savezom Srbije nastaviti sa razvijanjem ovog sporta i projektima infrastrukture za isti.

Sofija Rodić, Foto: privatna arhiva

The post Uspeh sedmogodišnje Nišlijke appeared first on Megafon.


Detaljnije: Uspeh sedmogodišnje Nišlijke / Megafon