Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Prenosimo » Večeras premijera nove predstave u Lutakarskom – „Priča o princu jedincu“

Večeras premijera nove predstave u Lutakarskom – „Priča o princu jedincu“

Niško lutkarsko pozorište je za svoje najmlađe posetioce spremila još jedan komad koji će se igrati u lutkarskom pozorištu. Druga ovosezonska premijera je o princu jedincu. Glumci će na sceni izaći u 19 sati dok će repriza uslediti već u nedelju, 7. maja od 11:30 sati.

Priča o princu jedincu, foto: Pozorište lutaka Niš

Na tekst Branka Stefanovića poznata srpska rediteljka Lilijana Arsenov Ivanović za nišku najmlađu publiku spremila je još jedan komad. U pitanju je predstava „Priča o princu jedincu“. Namenjena je deci školskog uzrasta.

„Priča o princu jedincu je ansambl predstava. Scenpgrafija je takva da mora da bude u pozorištu. Ima više glumaca na sceni. Princ je glavni lik“, istakla je Lilijana Arsenov Ivanović rediteljka predstave.

U predstavi ima devet uloga.

„U predstavi mladi princ pronalazi podršku u psu i mački. On je prinčevski heroj, a ne razmaženi carević, kako to obično biva u bajkama. Ovo je za mene bio izazov jer nikada do sada nisam igrao nešto slično“, rekao je Srđan Miljković glumac koji tumači lik princa jedinca.

„Igram drugačiju rolu nego što je do sada to bio slučaj. Ja sam najmlađi ženski član ansambla. U predstavi sam princu negativan prijatelj. Ovo mi je prvi put da igram ulogu zloće“, kaže Mirjana Đorđević glumica koja u predstavi igra mačka pripovedala.

Lilijana je reditelj sa najviše predstava u Srbiji i regionu. Ukupno je režirala preko 180 komada čime je iza sebe ostavila i poznatog pozorišnog reditelja Dejana Mijača koji ima 176 dela iza sebe.

(Piše: Vladana Simić)

The post Večeras premijera nove predstave u Lutakarskom – „Priča o princu jedincu“ appeared first on Niške novine.


Detaljnije: Večeras premijera nove predstave u Lutakarskom – „Priča o princu jedincu“ / Niške novine