Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Servisne informacije » Bolja prohodnost puteva

Bolja prohodnost puteva

auto-putSnežne padavine su prestale, vetar je u slabljenju, jedino su temperature niže u odnosu na prethodne dane, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prohodnost puteva je u nižim predelima, na području juga i jugoistoka, ali i u zapadnim i centralnim krajevima Srbije mnogo bolja.

Na prvom piroritetu kolovoz je očišćen u punoj širini, ali i pored toga vozače na pojedinim deonicama očekuju pravi zimski uslovi vožnje jer je prisutan sneg na kolovozu koji ostaje ispod čistača.

Posipaju se sva opasna mesta poput prevoja, mostova, tunela i nadvožnjaka gde se najpre stvara led, međutim i pored toga, ukoliko brzina nije smanjena i prilagođena vozači vrlo lako gube kontrolu nad vozilom.

Zbog visokih snežnih nanosa zatvoren je put Boljevac-Soko Banja preko Rtnja, na svim ostalim planinskim prevojima i putevima u višim predelima ovog područja saobraćaj se odvija usporeno, ali bez zastoja.

Putevi su prohodni, ali je zbog snega na kolovozu saobraćaj otežan na području Leksovca, Vranja, Kuršumlije, Pirota i Babušnice, zbog čega preporučujemo korišćenje glavnih putnih pravaca.

Usporena vožnja uz obaveznu upotrebu zimske opreme, a na pojedinim deonicama je obavezna i upotreba lanaca očekuje vozače u zapadnim, ali i centralnim područjima naše zemlje.

Većina puteva je probijena i prohodna na području Ivanjice, Sjenice, Novog Pazar i Tutina, međutim na pojedinim deonicama u višim predelima zbog visokih snežnih nanosa kolovoz je sužen, a saobraćaj otežan.

Zbog predstojećeg vikenda, ali i verskog praznika, tokom dana se očekuje pojačan saobraćaj.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Na teretnim terminalima se na graničnom prelazu “Batrovci”, na izlazu iz Srbije odnosno, na ulazu u Hrvatsku, čeka višestano u proseku oko 13 sati. Kolone teretnih vozila su duge više kilometara.

Na prelazu Šid ista kategorija vozila na izlazu iz zemlje čeka u proseku između dva i tri sata.

Na prelazu Kelebija sa Mađarskom se na teretnim terminalima na izlazu iz naše zemlje odnosno, na ulazu u Mađarsku, čeka višesatno i dugo u proseku oko 240 minuta.

Izvor: RTS


Detaljnije: Bolja prohodnost puteva / Servisne informacije – Belle Amie