Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Servisne informacije » Do 21.aprila isplata šest rata stipendije

Do 21.aprila isplata šest rata stipendije

pareMinistarstvo omladine i sporta počelo isplatu stipendija stipendistima Fonda za mlade talente Republike Srbije po Konkursu za stipendiranje do 850 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2016/17. godinu. Predviđeno je da do 21. aprila 2017. godine bude isplaćeno ukupno 6 mesečnih rata stipendije za 1243 dobitnika stipendije, a svaka mesečna rata stipendije iznosi 30.000,00 dinara po studentu.

Po završetku isplate prvih šest rata stipendije, Fond za mlade talente od maja počinje sa isplatom rata svakog meseca za prethodni, osim za jul i avgust koji su nenastavni meseci. Stipendije će se isplaćivati zaključno sa oktobrom, kada će biti isplaćena poslednja, septembarska rata.

Ove godine Fond za mlade talente je stipendirao 1243 studenta na završnim godinama osnivnih i master studija na fakultetima i univerzitetima u Srbiji, a broj stipendista je veći u odnosu na prethodnu godinu kada je stipendirano 1193 studenata.

Od osnivanja do danas Fond za mlade talente je stipendirao 9.738 studenata na fakultetima i univerzitetima u Srbiji, a za te namene je izdvojeno blizu 3 milijarde dinara.


Detaljnije: Do 21.aprila isplata šest rata stipendije / Servisne informacije – Belle Amie