Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Арсић: С пролећа опет прави!

Арсић: С пролећа опет прави!

Лазар Арсић стигао је у Раднички на почетку ове сезоне из сурдуличког Радника. Убрзо је постао један од миљеника навијача, фудбалер од кога пуно тога зависи у игри нашег тима. О актуелним припремама, циљевима у наставку тамичења као и протеклом делу првенства стрелац гола у јучерашњем мечу против Славије говорио је за наш сајт управо из Анталије, између два тренинга.

попиарсаИскусни 25-годишњи везиста рекао је да је задовољан условима за припреме у Анталији, али да локација није пресудна, већ да је најбитније да се тим што боље уигра и максимално припреми за наставак првенства. Иако ужива у медитеранској клими, нада се да ће тек имати разлога за задовољство, ако Раднички буде изборио место у Европи. Иако Анталија нуди све услове које један спортиста може да пожели, Арсић поручује да се приступ у раду не разликује од, рецимо, оног на Копаонику.

  • Нема превелике разлике, иако смо сада на атрактивнијој дестинацији. Шеф Милан Раставац тачно зна како да из нас извуче најбоље и на томе се ради континуирано, како у припремном периоду, тако и у првенству. Без обзира где се налазимо, на нама је да радимо максимално и припремимо се што боље за наставак првенства, како бисмо оправдали и своја и очекивања навијача – рекао је Арсић.

У нишкој јавности влада опште мишљење да је Раднички већ сада јачи него на почетку сезоне, а такав став дели и Арсић.

  • Да, тим је знатно јачи и свима су јасне амбиције председника и његових сарадника, а то је пласман у Европу. Због тога су доведени играчи са великим искуством играња у европским такмичењима. Фудбалери попут Волкова и Перендије знају како да пруже добре партије под притиском. Поред њих ту је и Анид Траванчић, момак који поседује одличне играчке квалитете и који може позитивно да утиче на екипу – анализира Арсић.
DAR_5429Јесењи део сезоне може се, када је Раднички у питању, поделити на два дела. У првом су Нишлије блистале, а онда су неочекивано везале седам мечева без победе и у том периоду освојиле само три бода. Раднички се доста мучио у том периоду, а Арсић разлоге види у „краткој“ клупи тима са Чаира.

  • У првих 15 кола смо освојили 27 бодова, само бод нам је недостајао да се рекордом упишемо у историју клуба. Цех смо платили у последњих седам утакмица, јер овај тип такмичења захтева да једна екипа мора да има 18 до 20 играча који ће у сваком моменту бити спреми да донесу превагу на терену. Имали смо пех да су нас задесиле повреде, а било је и доста картона, нисмо имали праве замене и то је био највећи проблем. Такође, терени су, како је време одмицало, бивали у све горем стању, а нама као екипи која се труди да игра нападачки фудбал, која жели да се надиграва и кроз посед лопте ствара шансе, то није ишло у прилог – објашњава везиста Радничког Лазар Арсић.

Сада иде лепше време, а и знатно је ојачана конкуренција у тиму, па се надамо да ћемо с пролећа поново гледати онај Раднички који је пленио и игром и резултатима.


Detaljnije: Арсић: С пролећа опет прави! / FK Radnički