Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Довољно је рећи – Раул

Довољно је рећи – Раул

Довољно је рећи Раул, па да сваки навијач Радничког зна да се мисли на 26-годишњег универзалца Милоша Петровића, који је целу своју каријеру посветио нашем клубу. Имао је успоне и падове, али је упркос томе остао стуб одбране „Реала са Нишаве“. Заменик капитена Радничког одвојио је време током напорних припрема да се заједно са читаоцима сајта “прошета” улицама сећања у којима тражи инспирацију за остваривање европских снова…

*У клубу си скоро 15 година током којих си прошао бројне припреме. Које су ти остале урезане у сећању и због чега?

  • raul naslСваке припреме су биле занимљиве и специфичне, али и уједно тешке на свој начин. Ипак, вечно ћу да памтим оне у Улцињу. Тада је дошао Милан Раставац, садашњи шеф струке, који је појачао тадашњи играчки кадар неким играчима, које смо од раније познавали. Када идете на припреме, веома је битна атмосфера међу играчима. Управо због одличне атмосфере и памтим припреме у Црној Гори. Сећам се, након тренинга, да смо сели да вечерамо, а како је напољу било невреме и дувао је јак ветар, нестала је струја у хотелу… Не смем ни да вам причам шта се после дешавало – загонетан је остао Петровић.

Петровић је Радничком приступио 2002. године, када су га родитељи за 13. рођендан довели на тренинг. Од тада, дечак у дресу Раула Гонзалеса Бланка, понео је надимак Раул са Нишаве. Са клубом је прошао и сито и решето, од Прве лиге, до Српске, а потом је поново играо у елитном рангу српског фудбала.

  • raul2Стицајем околности, ја једини нисам мењао клуб. Раднички је моја велика љубав и не желим да ме неко погрешно схвати, јер је време проведено у њему један од мојих најлепших периода у зивоту, али, да могу другачије, неке ствари бих данас сигурно променио. Међутим, не треба се враћати на прошлост, гледам само напред, каже Раул.

*Да ли Аца (Јовановић) и ти, као двојица играча са најдужим стажом европску еуфорију и могућност изласка на евро сцену доживљавате као „шансу каријере“, односно прилику да се упишете у историју европског Радничког?

  • Мислим да сада, више него икада имамо шансу да се изборимо за Европу. Када се прича о томе, тада се стандарди и улози подижу на један виши ниво. Наравно, ако се дочепамо дуго жељене Европе, то би могао бити нови почетак за све нас, за неке више циљеве у свету фудбала. Имамо нову управу од које много тога зависи – поручује Петровић.

Они који дуже прате Раднички памте га као играча на позицији штопера, али није му било страно да заигра и на позицији задњег везног, а на крају га је Раставац “открио” као одличног десног бека. Петровић открива која му позиција највише лежи.

  • Као што сам рекао, не волим много да се враћам у прошлост. Када смо први пут ушли у Суперлигу, играо сам на позицији задњег везног, код Мрке (Саша Мркић) на месту десног бека, а код Беквалца сам играо на штоперској позицији. После доста промена у стручном штабу, дошао је Раставац и „открио ме“ као десног бека. Ако неко данас пита, позиција десног бека ми је омиљена, јер је играм две и по године, тачно од доласка Раставца – каже Милош.
raulЗа сада не размишља о одласку, али ако у будућности до тога дође, Петровић поручује да се нада да ће ухлебљење након Радничког пронаћи у иностранству, јер је избор доста шири. Оптимистично гледа на време пред собом и поручује да му је једино битно да то буде клуб са богатом традицијом.
Током деценије и по у клубу, играо је са многим фудбалерима, а за сајт клуба открива нам са киме је највише уживао да игра.

  • Прошло је доста фудбалера кроз клуб, играо сам са великим асовима и правим мајсторима фудбала. Неки су се враћали у клуб, један од оних којима се највише дивим јесте Саша Стојановић. Са њим сам и сада на припремама и увек је вољан да подели своје знање. Други који је био и нажалост се није вратио, јесте Милан Борјан. Њих двојица су ме купила својим талентом, умећем и приступом свакој утакмици. Желим им све најбоље у каријери – каже десни бек Радничког.

Раднички је доста добио на искуству у овом прелазном року, поготово је јача задња линија.

  • Да, дошло је доста звучних имена, то су играчи са великим искуством. Нема сумње да ће свако од нас нешто да научи и од њих. Оптимиста сам и сматрам да тим са оваквом селекцијом играча заједно са нама – староседеоцима на челу са Ацом Јовановићем, Сашом Стојановићем и Радошем Булатовићем, бићемо страх и трепет за сваку екипу – завршава Петровић разговор за званични сајт клуба.

насловна фотографија: Вања Кесер


Detaljnije: Довољно је рећи – Раул / FK Radnički