Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Evropsko prvenstvo za košarkašice 2019. u Srbiji, igra se i u Nišu

Evropsko prvenstvo za košarkašice 2019. u Srbiji, igra se i u Nišu

Srbija će biti domaćin Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. Godine, odlučila je međunarodna košarkaška federacija FIBA. Naša zemlja će biti domaćin dve grupe i završnice takmičenja: grupe će se igrati u Nišu i Zrenjaninu, a završnica šampionata u Beogradu.

Domaćin preostale dve grupe biće Letonija.

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević istakao je da su košarkašice najzaslužnije što će EP 2019. biti u Srbiji. Najavljuje da već od ponedeljka kreću pripremu i realizaciju ovako velikog događaja i zahvaljuje i gradovima Nišu, Zrenjaninu i Beogradu i njihovim čelnim ljudima, koji su prihvatili veliku obavezu.

Ono što je dobro je da smo izabrali gradove koje imaju iskustva sa organizovanjem velikih takmičenja i mislim da tu neće biti problema. Ovakvi događaji su sve zahtevniji i nadam se da ćemo za dve godine uspeti da se dovoljno dobro pripremimo, rekao je Tomašević.

Srbiju je na prezentaciji i sastanku Borda FIBA u Pragu predstavljao predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, a u delegaciji su se nalazili potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković, generalni sekretar Dejan Tomašević i članica tima za prezentaciju Magdalena Kokić.

Predsednik KSS Predrag Danilović bio je zadovoljan odlukom Borda FIBA.

Veoma sam ponosan na naš Savez i našu zemlju, imamo dovoljno vremena da sve uradimo kako treba i siguran sam da će Evropsko prvenstvo 2019. biti na visokom nivou, rekao je Danilović.

Konkurenti Srbiji za domaćinstvo bili su Rusija, Letonija i Izrael. Srbija je pre dve godine bila jedan od kandidata za domaćina EP 2017 za košarkašice, ali se FIBA tada odlučila za Češku.

Promoter Evropskog prvenstva 2019. biće košarkašica Nataša Kovačević.


Detaljnije: Evropsko prvenstvo za košarkašice 2019. u Srbiji, igra se i u Nišu / Sport – TV Zona plus