Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Golbal reprezentacija Srbije na pripremama u Pirotu

Golbal reprezentacija Srbije na pripremama u Pirotu

160830-golbal1

Golbal reprezentacija Srbije se nalazi u Pirotu na pripremama za narednu sezonu. Uz podršku Nacionalnog sportskog saveza za slepe i slabovide i Miniostarstva omladine i sporta Republike Srbije. najbolji srpski golbalisti boravak na jugoistoku Srbije koriste da bi se što bolje pripremili za takmičarske ciljeve u narednoj godini. Glavni cilj je osvajanje jednog od prva tri mesta na Evropskom prvenstvu grupe C i plasman u grupu B.

160830-golbal1

Direktor kampa je Miloš Grlica (37), dugogodišnji uspešan atletičar sa oštećenjem vida, višestruki osvajač medalja na velikim svetskim takmičenjima. Pored atletike, bavio se i golbalom, a početkom leta je završio i trenersku školu na  na Fakultetu sport i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

Ideju za kamp u Pirotu sam dobio od svog profesora i mentora na Fakultetu sport i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, prof. dr Marka Aleksandrovića. On je bio direktor kampa za plivanje osoba sa invaliditetom upravo ovde u Pirotu (i preneo odlična iskustva). Inače, ovaj kamp u Pirotu je, koliko je meni poznato, prvi kvalitetno organizovan u Srbiji. Ovakvi kampovi će, nadam se, postati tradicija, uz veći broj polaznika i duži boravak. Prezadovoljan sam kako se stvari razvijaju – nije krio zadovoljstvo selektor golbal reprezentacije Srbije, Miloš Grlica.

Svi učesnici kampa se slažu da se Grad Pirot pokazao kao dobar domaćin i destinacija za pripreme i u budućnosti. Posebno se naglašava gostoprimstvo koje je za primer. Na svakom koraku su svi radnici SC Pirot bili na raspolaganju.

Ovde je nešto što nikada nismo doživeli. Imamo potpuno odrešene ruke u izboru termina i prostora za trening. Imamo obezbeđen transfer od smeštaja do mesta na trening i obrnuto! Sportski objekti u Pirotu su prilagođeni za osobe sa invaliditetom. Rukovodstvo SC Pirot ima viziju da taj grad ima razvijen sport, a fokus je na osobe sa invaliditetom – rekao je selektor Miloš Grlica.

Filip Filipović, inače zamenik direktora SC Pirot, mišljenja je da javne institucije koje se bave fizičkim aktivnostima, moraju da da budu po meri svih u društvu.

Iz tih razloga je prihvaćena inicijativa  Nacionalnog sportskog saveza za slepe i slabovide da se kamp održi u Pirotu. Želimo da u našem gradu što pre imamo sportske programe za osobe sa invaliditetom i da stvorimo trenere koji će se specijalizovati za rad sa ovom populacijom.

Miloš Grlica smatra da bi u narednim godinama cilj ulaganje u ljudske resurse.

Cilj nam je da na teritoriji cele Srbije stvorimo što više igrača. Sledeći korak je obrazovanje trenera, sudija i klasifikatora.

Inače, golbal reprezentacija je imala više turnira tokom proteklih godinu dana. Tokom tih takmičenja održanih u Rumuniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, ekipa se uigrava za prvi veliki cilj ove generacije – Evropsko prvenstvo grupe C koje će se održati u glavnom gradu Moldavije, Kišinjevu septembra 2017. godine.

Igrač Miloš Selaković je stipendista nacionalnog ranga. Gladan je treninga i uspeha u ovom sportu, a inspiracija su mu zanimljivi treninzi, putovanja, kampovi, ali pre svega stručni i iskusni treneri.

Tandem selektora Grlica – Sremčević garantuje uspeh oni su sportske legende, bez tajni u ovom sportu, napredujemo zahvaljujući odličnim treninzima.

Dragan Sremčević (53) je u ovom sportu osvojio sve što se može osvojiti, a bio je i najbolji igrač sveta. Skromno kaže da mu je velika čast da pomogne mladim ljudima i selektoru Grlici, a zadovoljan je i kako se stavri odvojaju.

Za poslednjih godinu dana koliko sam angažovan na ovom poslu, mogu da konstatujem značajan napredak. Golbal u Srbiji je ponovo oživeo, a sistem se gradi najbolje moguće – zdravo i od početka. Verujem u značajne uspehe za neku godinu.

Učesnici kampa su sledeći igrači: Miroslav Topalov Danilov (Bačka Palanka), Dejan Dašić i Luka Bulatović (Beograd), Aleksandar Anđelković (Vranje), Miloš Selaković (Užice), Aleksa Aćimović (Subotica), Radomir Muminović (Stara Pazova).

160830-golbal

Pored igrača, treneri su bili: selektor Miloš Grlica, pomoćnik selektora Dragan Sremčević (Beograd) i trener Stefan Pivač (Niš).

Pored Nacionalnog sportskog saveza za slepe i slabovide i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, organizaciju ovog kampa je pomogao Sportski centar „Pirot“ (obezbeđeni termini u sali Pedagoške akademije, u Sportskoj hali „Kej“ i na bazenu, kao i transferi od smeštaja do mesta za trening).

gradjanin.rs


Detaljnije: Golbal reprezentacija Srbije na pripremama u Pirotu / Sport – Građanin