Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Хоћемо у Европу после 35 година

Хоћемо у Европу после 35 година

Вечерње_новости_-_лого

Тончев уверен да ће Нишлије брзо да створе врхунску екипу
На лето ће играчи у реду, од наплатне рампе “Наис” до “Чаира”, чекати да дођу код нас.
Све смо се договорили са Перендијом – каже Ивица за “Новости”
З. Ћоровић


РЕАЛ с Нишаве прави “дрим тим” на путу ка новом циљу, а то је повратак у Европу после 35 година. Ново руководство Радничког, које предводи председник Ивица Тончев, с великим амбицијама прави планове и ангажује појачања у зимском прелазном року. Бивши леви бек Партизана Владимир Волков недавно је стигао на “Чаир” као прво звучно име, а Тончев је, за “Новости”, открио и ко ће бити следећа “ласта”.

 • sp-volkov_144x86Све смо се договорили с Миланом Перендијом. Са њим, наша одбрана ће бити јака као армирани бетон. Планирамо да ускоро доведемо још двојицу-тројицу играча на нивоу Волкова Перендије. Такође, презадовољни смо што смо победили много веће клубове у трци за Анидом Траванчићем (23), из Новог Пазара, репрезентативцем БиХ. Уверен сам да је најбољи играч на српском тржишту, пожелели би га сви клубови у Европи. Прави је плејмејкер, биће носилац игре о коме ће се тек причати – уверен је Тончев.

Циљ Радничког је јасан као дан – пласман у Европу.

 • sp-ilic_144x86Наш тренер Милан Раставац учествује у довођењу играча, као и спортски директор, скаути. Тренер ће до 22. јануара добити комплетан тим, и ја као председник тог дана скидам одговорност са себе. За мене ће 22. јануара Раднички већ бити у Европи. Ако испадне другачије, онда је Раставац крив. Европа је наш императив, да клуб после 35 година коначно заигра на међународној сцени.

Тончев је уверен да Раднички чекају лепи дани.

 • Кад сам дошао, поставили смо три циља: консолидација клуба, играње у Европи, а трећи је да оживимо школу фудбала. То су паралелне ствари. Претња стечајем и даље стоји, неки бивши играчи мисле да сам ја банкомат и они уценама и злоупотребом покушавају да извуку новац који им не припада. Зато дуг клуба од 240 милиона није реалан, напумпан је.
  Годишњи буџет је око милион евра, не крије Тончев:
 • Од тога, град Ниш може максимално да учествује са 40 милиона, остало се обезбеђује преко спонзора, 490x0_navijaci-radnickog-meraklijeпродаје играча. Добили смо подршку градоначелника Булатовића да ускоро кренемо у коммплетну реконструкцију стадиона, изградњу нових трибина. Раднички мора да има стадион који задовољава стандарде УЕФА, а то је заслужио и Ниш као други град у Србији.Тончев је уверен да ће Раднички бити поново магнет за навијаче.
 • Због њих сам и дошао у клуб. Са овим амбицијама и када крену прве победе, Раднички ће имати посету у просеку од 10.000 људи. Познато је какав Ниш има потенцијал, колико људи овде воле фудбал. Желимо да будемо један од најбољих клубова у Србији, можда и на Балкану, клуб који неће имати дуговања, у коме ће играчи и радници добијати нормалне плате као сви грађани у свету, првог у месецу. Тек смо почели, видећете, у летњем прелазном року фудбалери ће у реду, од наплатне рампе “Наис” па до “Чаира”, чекати да дођу код нас – са огромним оптимизмом завршио је Тончев.

 • БОРИЋЕМО СЕ

  ПРЕДСЕДНИК Нишлија затражио је од Црвене звезде да испоштује уговор нападача Милана Павкова, пошто је један од услова био и прелазак младог Стефана Илића на “Чаир”.

  • Раднички је продао Павкова за 300.000 евра, уз 30 одсто од наредног трансфера, и добио права на Стефана Илића. Како је наш највећи клуб могао да нам прода играча ако није с њим разговарано и ако није добијена његова сагласност? Ми смо испоштовали све тачке уговора, што очекујемо и од велике Црвене звезде, нашег братског клуба. Спремни смо свим средствима да се борима за наша права – изричит је Тончев.

  СВЕ РАДИМО ТРАНСПАРЕНТНО

  ЈАВНОСТ је била изненађења када сте на сајту објавили детаље у вези с продајом Павкова у Црвену звезду…

 • Радићемо и убудуће све транспарентно. То је због навијача, због прича о криминализацији у нашем фудбалу у коме има много часних и поштених људи. Кад се види колико је један играч плаћен, толико се од њега може захтевати на терену. Самим тим мотивишемо и публику и играче да дају више на терену. Послали смо најбољу поруку нашим државним органима, као и грађанима Србија, јер ми добијамо и буџетска средства која морају бити транспарентно трошена – истакао је Тончев.


Detaljnije: Хоћемо у Европу после 35 година / FK Radnički