Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Maloletnici i delinkventi: Ubijenom mladiću pretili?(VIDEO)

Maloletnici i delinkventi: Ubijenom mladiću pretili?(VIDEO)


Ivan Lilić, žrtva

Da li je osmanaestogodišnji Ivan Lilić ubijen zbog toga što je odbio da diluje drogu? Njegova majka kaže da je njen sin ranije dobijao pretnje jer su pokušali da ga uvuku u lanac prodaje droge, ali da on nije želeo time da se bavi.

Ivan Lilić ubijen je samo nekoliko dana nakon što je proslavio punoletstvo. Zločin se odigrao u blizini Apelacionog suda, a čitav Niš, pa i Srbiju škoiralo je to što je za njegovo ubistvo osumnjičen petnaestogodišnjak. On je uhapšen, sproveden kod sudije za maloletnike, ali u proces će biti uklučeni i predstavnici Centra za socijalni rad u Nišu, kaže rukovodilac grupe za suzbijanje mamloletničke delikvencije PU Niš Bratislav Timotijević.

Procenu Centra za socijalni rad nadležni sudija morao bi da uzme u obzir, napominje Timotijević, i da na osnovu toga izrekne kaznu. Dve najteže mere koje se primenjuju prema maloletnicima su upućivanje u maloletnički zatvor ili u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu. Nije ovo prvi slučaj teških kriminalnih dela za koja su osumnjičeni maloletnici. Decu sve češće vrbiju i dileri droge, pa tako ulaze u kriminal i teža krivična dela.

Ipak, Timotijević ističe da je maloletnička delinkvencija u opadanju (ove godine manja je za čak 25 odsto), sem vršnjačkog nasilja koje se ne smanjuje i protiv kojeg se teško bore.

Na nivou Republike i broj krivičnih dela i novoevidentiranih maloletnika, kada je reč o maloletničkoj delikvenciji, smanjen je za 20 odsto u proteklih godinu dana.


Detaljnije: Maloletnici i delinkventi: Ubijenom mladiću pretili?(VIDEO) / Sport – TV Zona plus