Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Мркић међу „Орловима“

Мркић међу „Орловима“

Фудбалер Радничког Марко Мркић добио је позив у селекцију Србије која ће 29. јануара играти против репрезентације САД у Сан Дијегу. Селектор Славољуб Муслин је за овај дуел позвао само фудбалере који наступају у Суперлиги Србије, јер меч није заказан у ФИФА термину. У то време увелико ће трајати припреме наших клубова за наставак сезоне, па ће ова утакмица послужити селектору да провери тренутну форму играча, који су наступима у домаћем првенству завредели његову пажњу.

Мркић је један од тројице нападача на Муслиновом списку, уз Срђана Плавшића (Црвена звезда) и Сашу Јовановића (Младост Лучани) и, наравно, радује се указаном поверењу:

  • IMG_0315Ово је велика част за мене и нека врста признања да сам добро играо у јесењем делу сезоне. Драго ми је да ме је селектор запазио и даћу све од себе да оправдам указано поверење, како бих и у што скорије време био у конкуренцији и за такмичарске утакмице, јер је играње у репрезентацији један од мојих највећих циљева – рекао је Мркић за сајт Радничког.
Partizan v Radnicki Nis-Super League season 2016-2017Подсетимо, Мркић је, заједно са Андрејом Апостоловићем, у новембру играо за младу селекцију Србије, под вођством Ненада Лалатовића, која је у Подгорици савладала Црну Гору 2:0, а ово је још једна потврда његових квалитета и перспективности.

  • Изузетно ми је драго да је селектор Муслин позвао Мркића, кога су за наступ у националном дресу препоручиле игре и голови у дресу Радничког. Драго ми је да ће један наш играч опет бити у прилици да нас презентује у једној од селекција и верујем да ће Мркић и те како бити од користи у овој акцији. Истовремено, то је лепа потврда досадашњег рада и резултата и Маркових и Радничког, али и обавеза више да се у времену будућем пружа још више – рекао је Милан Раставац, поводом Мркићевог позива у национални тим.

У време одигравања ове утакмице, Раднички ће бити на припремама за наставак сезоне. Мркић ће кренути са остатком тима, а онда ће се придружити Муслиновој селекцији. Раставац у томе не види никакву сметњу:

  • Ако ме питате да ли ће нам недостајати на припремама, мој одговор је да свакако хоће, али за овакве акције потребно је одређене ствари и жртвовати. Знате, постоји нешто што је изнад клупских и других интереса, а то је национални тим и могу да обећам да ће сваки фудбалер Радничког, увек и за сваку акцију, бити на располагању нашем савезу, јер је репрезентација одувек била и биће светиња – напоменуо је тренер нишког тима.

Ето, тако се размишља у Радничком…


Detaljnije: Мркић међу „Орловима“ / FK Radnički