Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » „Niš u velikoj Albaniji? Pozivaju na treći balkanski rat“

„Niš u velikoj Albaniji? Pozivaju na treći balkanski rat“


Aleksandar Vulin, ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja

Jonuz Musliju izjavama da „velika Albanija obuhvata i Niš“ poziva na treći balkanski rat, na rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije, rekao je ministar Aleksandar Vulin u Bujanovcu.

Izvor: Agencije

Ovo treba da komentarišu nadležni državni organi i on bi za ovo morao da odgovara. Ovo nije neka politička izjava niti lični stav već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije, rekao je Vulin.

On je pozvao Evropsku uniju i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu što pokušava da izazove balkanski rat.

Onaj ko misli da će se rat voditi samo na teritoriji Srbije, zaboravlja da se Velika Albanija proteže i na Makedoniju i na Grčku i na Crnu Goru. Nikada se nijedan balkanski rat nije vodio na teritoriji samo jedne zemlje i zato NATO treba da obuzda svoju članicu Albaniju, naglasio je Vulin.

On je zatražio i od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasne da li je to njihov stav ili samo izjava jednog čoveka.

U poslednja tri dana, najpre premijer Albanije Edi Rama, pa kosovski predsednik Hašim Tači, a potom i šef Nacionalnog veća Albanaca Jonuz Musliju, govorili su o „ujedinjavanju Albanije i Kosova“. A predsednik opštine Bujanovac Jonuz Musliju izjavio je da zvanična Tirana ima punu podršku za „ujedinjenje Albanije i Kosova“, ako izostane njihova evropska perspektiva, ali ne bez Preševa.

Musliju je u izjavi za agenciju Preševa Jon rekao da podržava ranije izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o uniji Albanije i Kosova, ali smatra da „bez Niša nema ‘Velike Albanije’“.

Dačić: „Cilj im je ‘velika Albanija’, dodali su Niš, sutra će…“

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da će EU, SAD i Velika Britanija biti direktno odgovorni za posledice ukoliko ne reaguju na izjave albanskih političara za koje kaže da  postaju „glavna pretnja miru i stabilnosti na Balkanu i Evropi“.

Koordinirane izjave ‎Rame, Tačija i Muslijua pokazuju da je Velika Albanija cilj svih Albanaca. Danas je Musliju tome pridodao i Niš, sutra će i Skoplje, Ulcinj, Epir. Hoće li EU, SAD, Velika Britanija progovoriti? Ako to ne učine i ovoga puta, kad je velika Albanija stigla do Niša, biće direktno odgovorni za posledice, kazao je Dačić.

On je rekao da bi Albanci „trebalo da dobro odmeravaju svoje reči, jer nema na međunarodnoj sceni više njihovih zaštitnika koji su bombardovali Srbiju kako bi Kosovo oteli Srbiji“.

Omeorvić: Eu da reguje na “opasne izjave”!

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović pozvao je EU i njene članice da reaguju na „veoma opasne“ izjave Edija Rame, Hašima Tačija I Jonuza Muslijua..

Omerović je naveo da je „veoma opasan san o velikoj Albaniji“, kao i da je „poslednja izjava i potvrda očigledne koordinacije albanskih političara i pokušaj da se na agendu Briselskog sporazuma pored obaveze formiranja Zajednice srpskih opština sada stavi i pitanje ove tri opštine“.


Detaljnije: „Niš u velikoj Albaniji? Pozivaju na treći balkanski rat“ / Sport – TV Zona plus