Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Од сутра у Анталији

Од сутра у Анталији

Авионом из Београда ка Истанбулу, који полеће у 9.25, Раднички ће у среду кренути ка Анталији, једној од најпознатијих фудбалских дестинација где се сваке зиме на припремама окупи велики број тимова из читаве Европе, али и Азије. Наш тим ће у овом монденском месту на југу Турске боравити до 10. фебруара и за сада је договорено пет утакмица. Ово је други пут да Нишлије одлазе на „Турску ривијеру“, претходно је Раднички на Медитерану боравио јануара и фебруара 2014. године, у време Драгољуба Беквалца.

Kremlin palace 2
Kremlin palace 5
Kremlin palace 9
Kremlin palace 8
Kremlin palace 7

Собе у хотелу „Кремлин“, у Белеку, месташцету у предграђу Анталије, данас ће чекирати следећи фудбалери: Владимир Бајић, Милорад Којић, Милош Петровић, Радош Булатовић, Никола Станковић, Милош Станојевић, Алекса Јовановић, Лазар Арсић, Марко Мркић (по повратку са утакмице селекције Србије против САД у Сан Дијегу), Душан Живковић, Андреја Апостоловић, Никола Митровић, Владимир Волков, Никола Стевановић, Немања Љубисављевић, Риота Нома, Александар Јовановић, Саша Стојановић, Анид Траванчић, Лазар Ранђеловић, Павле Попара, Милан Перендија и Елмин Хаџикадунић.

Стручно руководство сачињавају: Марко Јовановић (спортски директор), Милан Раставац (први тренер), Драган Илић (помоћни тренер), Предраг Пешић (помоћни тренер), Ненад Милановић (помоћни тренер), Мирослав Станковић (тренер голмана), др Никола Јеркан (лекар), Марко Станковић (физиотерапеут) и Срђан Митић (економ).

Kremlin palace 6Пред одлазак на пут, тренер Милан Раставац је за сајт Радничког изнео уверење да ће припреме у Турској послужити сврси, те да ће Нишлије у Анталији имати све услове да потпуно спремне дочекају други део сезоне:

  • Драго ми је да одлазимо у место, препознатљиво као стециште великог броја екипа које желе да се што боље припреме за искушења која их чекају. То је лепа прилика да се што боље припремимо као тим, да играчи и индивидуално напредују и да створимо игру којој ћемо тежити у наставку сезоне. На послетку, а то стално истичем када такве прилике дођу, имамо шансу и да још мало надоградимо то толико потребно међународно искуство, коме тежимо – рекао је наш тренер за сајт Радничког.
Kremlin palace 4На почетку припрема, пре десетак дана, Раставац је истакао задовољство што активности у прелазном року иду у жељеном правцу и што ће бити у прилици да комплетира тим пре одласка у Анталију. На Чаир су, подсетимо, за сада стигла четворица нових играча (Волков, Рота, Траванчић и Перендија), а Раставац каже да је тиме већи део посла обављен:

  • У принципу, „ту смо негде“ са формирањем екипе… Можда стигну још један или двојица играча, али задовољан сам оним што смо до сада успели да урадимо. У односу на оно што је било у понуди, а с обзиром на наше могућности, мислим да смо довели квалитетна појачања. Сад, они су тек дошли, неки су иза себе имали и одређену паузу и тек ћемо се у Анталији, што се каже, добро упознати – напомиње тренер нишког суперлигаша.
Kremlin palace 3На списку играча који путују у Анталију има и неких нових имена:

  • То су момци који су се наметнули на интерним припремним утакмицама и тренинзима и сада желимо да их видимо на делу. Љубисављевић је штопер из Јагодине, Ранђеловић игра на боку, Хаџикадунић је талентовани 18-годишњак из Тешња у Босни… Сви они имају „материјала“, а сада је прилика да их проверимо…

Момци, срећан пут, лепо се припремите, освежите и вратите се спремни и кадри да фудбалско пролеће прође у знаку Радничког.

Распоред утакмица

Раднички ће, према распореду који је до сада договорен, одиграти пет утакмица и то по следећем распореду:

*Раднички – Славија Софија (28. јануар)
*Раднички – Сабуртало Тбилиси (1. фебруар)
*Раднички – Пирин Благоевград (5. фебруар)
*Раднички – Анталијаспор (5. фебруар)
*Раднички – Пакхтакор Ташкент (9. фебруар)


Detaljnije: Од сутра у Анталији / FK Radnički