Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Одржана Скупштина клуба

Одржана Скупштина клуба

Вечерас је одржана седница Скупштине Радничког, на којој је донесено неколико важних одлука. Седницом је руководио председник Скупштине Радан Илић, а присуствовало је 19 од 21 члана највишег клупског тела.

Најпре је једногласно усвојен извештај председника клуба Ивице Тончева, који је чланове скупштине известио о резултатима рада нове управе од њеног именовања до данас. Члановима су презентоване активности руководства на смањењу дуговања клуба, речено је да се у договорима са повериоцима углавном иде у добром правцу, а као позитивни примери наведени су спортски директор Марко Јовановић, тренер Милан Раставац и фудбалер Лазар Арсић, који су опростили добар део својих потраживања. Такође, клуб се решио значајног баласта који му је претио, а односи се на тужбена потраживања која су оборена на суду. Активности у прелазном року иду у добром правцу и сва је прилика да ће Раднички у пролећни део сезоне ући са знатно јачим тимом од оног који је јесен завршио на осмом месту суперлигашке табеле.

Скупштина је на вечерашњој седници изменила Статут клуба и усагласила га са новим Законом о спорту. Рок за усаглашавање је био 17. фебруар, измењени Статут је од вечерас на огласној табли клуба и после осам дана ступиће на снагу.

На седници се, на предлог члана Скупштине Драгише Бинића, разговарало и о развоју Фудбалске школе и проблемима који је тиште. Речено је да из овог дела Србије доста талентоване деце „прескаче“ Раднички и одлазе у београдске клубове и да се са том праксом мора прекинути. У том смислу, председник Тончев је рекао да већ предузима одговарајуће мере, да ће школа у најскорије време бити ојачана ангажовањем тројице или четворице нових тренера, са одговарајућом лиценцом и да ће се формирати скаутинг служба, која ће имати задатак да евидентира сву талентовану децу у региону, те да ће протекционизам који је до сада постојао бити елиминисан на системски начин.

Скупштини су присуствовали и представници навијачких група „Мераклија“, које је председник Тончев замолио за јединствено деловање и велику подршку тиму у наставку сезоне. Председник им је обећао и помоћ, па би већ на утакмици у Лучанима, у првом колу пролећног дела првенства, Раднички требало да има велику подршку са трибина стадиона Младости.


Detaljnije: Одржана Скупштина клуба / FK Radnički