Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Plivači doneli osam medalja iz Beograda

Plivači doneli osam medalja iz Beograda

Andrija

Andrija Petković(u sredini)
foto: Plivači savez Srbije

Niški plivači osvojili su osam medalja na Otvorenom prvenstvu Srbije, održanom proteklog vikenda u Beogradu na bazenima Sportskog centra „11. april“.

Čak šest medalja osvojio je Andrija Petković u kategoriji mlađih juniora. Andrija, jedan od najperspektivnijih srpskih mladih plivača, postao je državni prvak u disciplinama 100m kraul i 50m leđnim stilom. Osim, ove dve zlatne medalje, ovaj mladi Nišlija osvoji je i tri srebrne i tri bronzane medalje.

Andrija je na osnovu ovih rezultata uvršten u reprezentaciju Srbije, koja će ovog vikenda učestovati na četvoromeču u Banja Luci.

Pavle

Pavle Tešić(prvi zdesna)
foto: Plivači savez Srbije

Zapažen razultat ostvario je i Pavle Tešić koji je osvojio dve bronzane medalje u kategoriji junior u disciplinama 100m i 200m prsnim stilom.

Od ostalih plivača, Plivačkog kluba “Sveti Nikola” najviše su pokazali Stefan Stojanović i Miloš Čičić. Stefan je u disciplini 200m delfin zauzeo 5. mesto u apsolutnoj kategoriji, dok je u konkurenciji plivača iz Srbije zauzeo 2. mesto odmah iza našeg najupešnijeg plivača Velimira Stjepanović. Stefan je takođe u disciplini 400m mešovito zauzeo 5. mesto u apsolutnoj kategoriji, dok je u konkurenciji plivača iz Srbije bio treći. Miloš Čičić je u disciplini 50m prsno zauzeo 7. mesto u apsolutnoj kategoriji, a u konkurenciji plivača iz Srbije trku je završio na četvrtom mestu.

Na takmičenju u Beogradu učestvovalo je 482 plivača iz 54 klubova.


Detaljnije: Plivači doneli osam medalja iz Beograda / Sport – Belle Amie