Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Projekcija filma “Albanke su naše sestre” odložena zbog protesta

Projekcija filma “Albanke su naše sestre” odložena zbog protesta

Projekcija dokumentarnog filma “Albanke su naše sestre”, koja večeras trebalo da se održi u sali Medija centra Niš odložena je jer se ispred ulaza u zgradu u Obrenovićevoj gde se nalazi MCN okupilo dvadesetak ljudi koji su glasno protestovalo protiv projekcije filma. Bilo jeiI incidenta u samoj sali, kada je uoči projekcije jedan gledalac žučno negodovao, tvrdi se I pretio, a koga je policija izbacila iz sale.
Reč je o dokumentarcu u zajedničkoj produkciji Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), BIRN Kosovo i forum ZFD, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, a koji, kako je najavljeno, “govori o odnosima Kosova i Srbije iz ugla istorije, svakodnevice i budućnosti.”
Policija je bila prisutna I garantovala bezbednost, ali su organizatori odlučili da odlože projekciju kako ne bi “ugrozili dugoročnu bezbednost”.
Da li će I kada ovaj dokumentarac biti prikazan u NIšu za sada se ne zna.
Inače, projekcije ovog filma odložene I u Novom Sadu I Kraljevu iz sličnih razloga kao I u Nišu, a jedino je viđen u Beogradu, ali je I ta projekcija prošla pod tenzijama i praćena nezadovoljstvom određenog broja ljudi.


Detaljnije: Projekcija filma “Albanke su naše sestre” odložena zbog protesta / Sport – TV Zona plus