Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Раднички почео да побеђује и на суду

Раднички почео да побеђује и на суду

Апелациони суд у Нишу донео је пресуду у корист ФК “Раднички” из Ниша јер је одбио као неосновани тужбени захтев бившег председника тог клуба Зорана Банковића, којим је желео да наплати од клуба са Чаира скоро 10 милиона динара (9.960.418 динара) заједно са каматама на име наводног зајма клубу.

Упркос настојањима појединих да нишки клуб нестане са фудбалске мапе Србије, пре свега честим и неоснованим оптужбама, усвајајући жалбу клуба Апелациони суд у Нишу је 13. децембра прошле године укинуо пресуда Вишег суда у Нишу и на тај начин је спречено даље наметање нових финансијских трошкова, којима би се клуб у потпуности уништио.

У пресуди Апелационог суда у Нишу се наводи да је Виши суд у Нишу погрешно утврдио чињенично стање због прихватања спорне признанице и верификације, што је била и основа за обарање пресуде првостепеног суда и доношења одлуке којом су одбили тужбени захтев Банковића.

У пресуди се додаје и да наводна позајмица клубу, коју је потраживао Банковић, није потврђена одлуком или актом Радничког из Ниша, односно не постоји ниједна одлука УО клуба којом се одобрава узимање зајма од Банковића. Такође, истиче се у пресуди да Банковић није пружио доказе да је заиста давао своја лична средства клубу у складу са неким раније постигнутим договором.

Пресудом је одлучено и да Банковић исплати ФК Радничком све судске трошкове у висини од скоро милион динара (961.301,05).


Detaljnije: Раднички почео да побеђује и на суду / FK Radnički