Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Раднички представио појачања

Раднички представио појачања

Раднички је од данас и званично јачи за тројицу нових фудбалера. Владимир Волков, Анид Траванчић и Ријота Нома представљени су на Чаиру, а у име клуба промоцији су присуствовали потпредседник Дејан Пропадало, директор Раде Баста и спортски директор Марко Јовановић.

  • Велико ми је задовољство да данас седим овде са овим сјајним играчима. Њихово ангажовање најбоље говори о нашим високим амибицијама, а верујем да ћемо их испунити – кратко је рекао потпредседник клуба Дејан Пропадало.
volkov i propadaloСпортски директор клуба Марко Јовановић најпре је известио да ће главни део припрема Раднички обавити у Анталији, од 22. јануара, а списак ривала биће накнадно познат. Потом је говорио о досадашњим активностима у прелазном року:

  • Озбиљно смо се појачали, данас је потписао Волков, а Траванчић и Ријота су своје потписе на уговоре ставили нешто раније. Први пут, неколико година уназад, комплетираћемо тим пре одлазка на припреме и на томе сам неизмерно захвалан председнику Ивици Тончеву. Имаћемо месец дана да се додатно уиграмо. Пре одласка у Анталију очекујем још неколико појачања, али њихова имена, из разумљивих разлога, за сада нећу откривати – рекао је Јовановић.

Владимир Волков једно је од најзвучнијих појачања Радничког у скоријем периоду. Некадашњи фудбалер Партизана, који је последњих година играо у белгијском Мехелену и Леху из Пољске, сада ће ојачати одбрамбени бедем нишког тима:

  • volkovПосле пар година у иностранству вратио сам се у наш фудбал. Препознао сам амбиције председника Тончева и тренера Милана Раставца, то је разлог што сам дошао овде. Имао сам понуде београдских суперлигаша, али је амбиција Радничког преовладала да изаберем Чаир. Млади играчи које овај клуб има су право богатство, а на нама искуснијима је да их изведемо на прави пут – рекао је Владимир Волков.

Волков је потом говорио о једном детаљу, који се претходних дана провлачио у медијима, а испоставило се да није тачан. Наиме, Владимир није рођен у Нишу, него у Београду!

  • Поникао сам у омладинској школи Радничког из Београда. Можда је ту неко нешто пермутовао, па је пре пет-шест година на Википедији написано да је Ниш место мог рођења. Да ме неко погрешно не разуме, ја не бих имао ништа против тога, али ипак само рођен у Београду – разрешио је искусни леви бек дилему звану „место рођења“, а потом је указао на то шта се од њега може очекивати у дресу Радничког.
  • anidМожете да очекујете борбу током свих 90 минута, поштен однос на терену, пожртвованост до последњег атома снаге. Обећања не дајем, а једино на шта могу да се обавежем јесте да ћу свим силама да се борим за дрес Радничког – каже репрезентативац Црне Горе.

Млади босански репрезентативац Анид Траванчић, некадашњи везиста Челика, Сарајева, ТОШК-а, Пролетера и Новог Пазара био је жеља многих београдских клубова, али је, на задовољство Нишлија, изабрао Чаир као следећу дестинацију.

  • nomaУ Нишу се супер осећам. Екипа је одлична, само да што пре побегнемо из овог снега. Тек сам дошао, причаћу на терену. Било је интересовања неких београдских клубова, али понуду Радничког оберучке сам прихватио – каже Траванчић.

Ријота Нома у Раднички је стигао из пљеваљског Рудара, у коме је провео три сезоне.

  • Већ месец дана сам у Нишу, од почетка припрема радим са екипом и заиста уживам у култури и предусретљивости људи. Саиграчи су сјајни и помажу ми да се што пре уклопим у систем тренера Милана Раставца. Захвалио бих се тренеру и председнику Ивици Тончеву на позиву да се прикључим Радничком, надам се да ћемо се веома брзо борити за врх табеле и Европу – поручио је Јапанац.

Наредних дана очекујте још неколицину нових имена на Чаиру.


Detaljnije: Раднички представио појачања / FK Radnički