Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Раставац: Још мало до попуне мозаика

Раставац: Још мало до попуне мозаика

Након напорног тренинга, шеф стручног штаба Радничког Милан Раставац одвојио је време да се у разговору за клупски сајт осврне на до сада учињено у прелазном року и у уводном делу припрема.

Мима је на самом почетку похвалио напоре новог председника, рекавши да не памти да је пред одлазак на припреме имао готово комплетан тим.

  • 16114125_1245820138833599_6054216574835685214_nОстало је још веома мало да се попуни наш мозаик. Захвалан сам новој управи на залагању. Спровели смо велики део жељених активности, које воде ка томе да се добро припремимо за наставак сезоне – рекао је Раставац на почетку разговора, а потом је одговорио на још пар блиц питања.

*С обзиром на то како је завршена претходна полусезона, каква су очекивања пред наставак првенства?

  • Имаћемо могућност да боље такмичарски улазимо у мечеве, јер ћемо имати већи фонд играча на располагању. До краја прелазног рока додатно ћемо оснажити тим, активно радимо на довођењу појачања на још две позиције. Но, мислим да смо већ сада јачи него на почетку сезоне.

*Да ли се након одласка Милана Павкова трага за новим нападачем?

  • На позицији централног нападача можемо да користимо и Марка Мркића, он је то и раније играо. Идеја јесте да попунимо ту позицију са њим. Марко је играч на кога озбиљно рачунамо у наставку сезоне, верујем да ће и даље остати играч нашег тима.

*Да ли ће промене у саставу условити и измену стила игре?

  • Стил игре се неће мењати. Верујем да ћемо уз нова појачања, постојећи играчки кадар и напоран рад на тренинзима успети да направимо резултат коме тежимо и да ћемо истовремено и подићи квалитет игре. 

*DSC_0113-2-809x400Можете ли на кратко да прокоментаришете карактеристике новајлија?

  • Волков поседује велико искуство, агресију и квалитет. Добар је и у дефанзиви и у офанзиви. Може нам бити од велике помоћи. Играо је на великој сцени у европским такмичењима, што може да нам помогне у остваривању амбиција, јер се ради о физички, али и тактички поткованом играчу. Траванчић поседује добре карактеристке у игри један на један, поседује експлозивне способности и добро сарађује са осталим саиграчима. Нома је веома брз, дисциплинован фудбалер, који може да игра по боковима и унутра. Има 25 година, у Рудару је био прва опција и може да буде значајан играч у нашем тиму.

*Често сте истицали да је континуитет веома важан,а с обзиром на то да су Војводина и Напредак променили тренере, колико то може да помогне Радничком у борби зато место које води у Европу?

  • Континуитет је јако битан. У клубу сам нешто више од две године, а то је помало необично за наше поднебље. Даје нам предност у познавању играча, као и спровођењу разних тактичких замисли.

*Очекујете ли да звучна појачања врате публику на Чаир?

  • Очекујем да то буде један од фактора који ће допринети повратку публике. Навијаче на стадион враћају резултати и добра и атрактивна игра. Желимо да играмо леп и атрактиван фудбал и уз добре резултате и публике ће бити више. Само уз подршку навијача Раднички може да оствари своје циљеве!


Detaljnije: Раставац: Још мало до попуне мозаика / FK Radnički