Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Раставац: Опрезно, ангажовано и паметно!

Раставац: Опрезно, ангажовано и паметно!

У среду је на програму 4. коло Суперлиге Србије, у којем ће Раднички гостовати на Стадиону крају Мораве. Борац није најбоље стартовао у овом првенству, у претходна три меча није освојио ни бод, али Нишлије су прошле сезоне са Чачанима пролазиле као „боси по трњу“. У последњој утакмици, играној у плеј-офу, било је 4:0 за Борац.

То су подаци који, у најмању руку, треба да упозоре Нишлије, али од тада су и Борац и Раднички доста тога променили у својим тимовима. У сваком случају, нишки тим је добро стартовао и тако жели и да настави:

  • kzšmС обзиром на неко претходно искуство, које за нас није било баш најуспешније, ово је врло значајна и тешка утакмица за нас. Има неких фактора који нам иду у прилог, с обзиром на то да смо нешто боље кренули у односу на Чачане… Са друге стране, треба бити опрезан, јер Борац је и раније знао да осцилира у почетку, а потом да изненади и оне најбоље. Наш ривал у „најави“ има неке проблеме, али сигуран сам да ће имати и велики мотив против нас. У Чачку још има веома квалитетних играча. Вујаклија је шпиц који је у прошлој сезони дао много голова, Маслаћ је веома поуздан у одбрани, Балабановић у вези… Дакле, нека девиза пред утакмицу у Чачку могла би да буде: максимално опрезно, ангажовано и паметно – рекао је тренер Радничког Милан Раставац на редовном сусрету са новинарима пред првенствену утакмицу која следи.

У утакмици са Радом Попара и Апостоловић су морали да напусте игру због повреда, па је новинаре интересовао њихов здравствени билтен, али и да ли ће Раставац мењати нешто у последњој линији одбране, с обзиром на то да ће поново моћи да рачуна на штопера Милоша Живковића, који је „одрадио“ суспензију због црвеног картона у дуелу са Спартаком:

  • Попара сигурно хоће, Апостоловић сигурно неће играти. Што се Живковића тиче, могу само да кажем да је у комбинацији за састав, али још ћемо видети да ли ће почети утакмицу. Сви потребни папири су ту, па ћемо моћи да рачунамо и на Бајића и на Картала, а још је неизвесна ситуација око Радивојевића и Мордатенка, нисам још сигуран да ли су стекли право наступа. С обзиром на то да смо у петак имали утакмицу са Радом, сутра ћемо играти са Борцем, а у недељу са Звездом, постоји потреба за одређеним померањима, како бисмо све три утакмице у кратком временском размаку могли да изнесемо на жељени начин. Овакав темпо налаже рокаде унутар тима, потребу да поделимо оптерећење, али и да одржимо жељени ниво игре. Знате, доста играча нам је дошло током припрема или на почетку сезоне и морамо да водимо рачуна о степену и интензитету њихове „употребе“, како не бисмо беспотребно довели себе у одређене ризике – изнео је Раставац своје дилеме и образложио потребу да очува ниво свежине у тиму.
vladimir-bajić-440x270Први пут се нишким новинарима званично представио и голман Владимир Бајић, који је на Чаир стигао управо из Борца. Каже да је почетни период прилагођавања већ прошао…

  • Нови клуб, нова средина, сигурно је да није лако на почетку, али познајем доста играча, прилагођавам се полако, трудим се да одговорим захтевима стручног штаба – рекао је Бајић на свом представљању.

О утакмици са дојучерашњим клубом:

  • И поред проблема које имају и чињенице да нису најбоље кренули, никако не бисмо смели да их потценимо. Сигурно је да у том тиму има квалитетних играча, који могу једним потезом да реше утакмицу. Ми морамо да уђемо у меч стопостотно концентрисани и спремни на велику борбу. Уз то, потребно је и да прикажемо добру партију, да игру подигнемо на још виши ниво у односу на утакмицу са Радом и да тако остварујемо континуитет добрих игара и бодова – рекао је Бајић пред одлазак на пут за Чачак.

Борац и Раднички играће у среду, од 20 сати.


Detaljnije: Раставац: Опрезно, ангажовано и паметно! / FK Radnički