Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Раставац преузео команду

Раставац преузео команду

Раднички је данас и званично почео припреме за други део сезоне. Шеф стручног штаба Милан Раставац, у пратњи својих сарадника, најпре је поздравио фудбалере у свлачионици, пожелео им да буду доброг здравља и расположења, а онда им предочио обавезе које их очекују у периоду до наставка првенства.

2Након краћег састанка, одржан је и тренинг на помоћном терену Чаира. Први пут тренерку Радничког обукли су новопридошли играчи Риота Нома и Анид Траванчић, а тренирала је и неколицина новајлија, који су у клубу на проби и са којима су преговори у току. Очекује се да за дан-два у Ниш стигне и Стефан Илић из Црвене звезде, са којим је такође договорен долазак на Чаир.

Пвом тренингу под командом шефа струке Милана Раставца присуствовале су и бројне новинарске екипе, које је Раставац упознао са планом рада и циљевима којима ће Раднички тежити:

  • 4Уводни део је, као што знате, био посвећен медицинским прегледима и психо-моторичким тестирањима, а сада се окрећемо фудбалу, односно раду са лоптом и без ње. Знате да први део сезоне нисмо окончали онако како смо желели, дефинитивно нам је била потребна нека нова енергија и верујем да ћемо, доласком новог руководства са председником Тончевим на челу, бити способни да наше амбиције и подигнемо и да ћемо бити способни да их остваримо. Што се припрема тиче, један део ћемо спровести у Нишу, а ја сам добио уверавања од управе да су обезбеђена средства да онај најважнији део обавимо у далеко бољим условима од ових које имамо овде. Дакле, 22. јануара ћемо отићи на неку другу дестинацију, а да ли ће то бити Анталија или Охрид, зависи од неколико фактора. Пре свих, од безбедоносних, али и од тога какве ћемо климатске услове имати. А веома је битно и то што ћемо, верујем, први пут од како сам ја овде бити у прилици да се поприлично комплетирамо пре него одемо на тај главни део припрема и да нам та полазна основа буде на много вишем нивоу – рекао је Раставац у свом уводном излагању.

Тренер нишког суперлигаша потом је замољен да изнесе мало више детаља о активностима клуба у прелазном року, односно о томе које позиције у тиму види као тренутно најдефицитарније:

  • 8Знате већ да смо довели Јапанца Ному и Траванчића из Новог Пазара, а очекујемо да нам се прикључи и Илић из Црвене звезде и са њима смо знатно појачали конкуренцију у тиму. Сигурно ћемо довести бар још двојицу-тројицу играча, пре свега на позицијама штопера и левог бека. Са неколицином се разговара, неки су ту на проби, али неупутно је сада износити имена док се посао не заврши – најавио је Раставац још неколико потписа у наредним данима.

Без обзира на велике финансијске проблеме са којима се суочило, ново руководство није променило крајњи циљ које је претходно поставило, а то је излазак Радничког на међународну сцену. Новинари су тренера Радничког упитали колико су таква очекивања реална већ у овој сезони, у ситуацији када нишки тим заузима осмо место на табели, те да ли би, у том смислу, евентуална суспензија Партизана из европских такмичења подигла шансе Нишлија:

  • 10Раднички прво треба да формира тим способан да нападне такав циљ и да креира игру која би му то омогућила. Ми сигурно нећемо градити своје амбиције на туђој невољи, а Партизану желимо да се избори са својим проблемима и буде у ситуацији да се такмичи. А да ли ћемо ми доспети у шансу да се боримо за место у Европи, то, понављам и напомињем, зависи пре свега од нас самих. Дакле, треба иће корак по корак и то овим редоследом: прво да на прави начин изнесемо прелазни рок, затим припреме и да онда формирамо игру која би нам омогућила да се такмичимо на онај начин на који то желимо. А тек онда ћемо видети да ли смо довољно добри да реализујемо те високе циљеве о којима свакако вреди размишљати – заокружио је Раставац своју причу, а онда се прикључио свом стручном штабу и привео тренинг крају.

Други део сезоне, подсетимо, почеће 18. фебруара, а Раднички ће у 22. колу гостовати екипи Младости из Лучана.


Detaljnije: Раставац преузео команду / FK Radnički