Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Сви воле Раднички до последњег динара

Сви воле Раднички до последњег динара

Коначну одлуку о томе да ли је Раднички финансиран искључиво личним средствима Зорана Банковића дао је Апелациони суд у Нишу. У пресуди Апелационог суда од 13. децембра прошле године наведено је да је Банковићев тужбени захтев неоснован, јер наводна позајмица клуба, коју је он потраживао, није потврђена одлуком или актом Радничког из Ниша, односно не постоји ниједна одлука Управног одбора клуба којом се одобрава узимање зајма од Банковића.

Суд је у пресуди констатовао да Банковић није пружио доказе да је заиста давао лична средства клубу у складу са неким раније постигнутим договором. То је све јасно наводено у пресуди и није ствар произвољних тумачења. Нова управа није истражни, ни правоснажни орган да утврђује ко је и колико задужио клуб. Чињеница је да је нова управа на челу са “Манчевим и Мастом” успела, оно што је и најавила, да на суду доказе да је реч о наводној позајмици од 10 милиона динара, која се нигде у папирима не наводи.

Очигледно је да бившим руководиоцима клуба највише смета то што је нова управа први пут након више година на транспарентан начин проговорила о затеченом стању и отворено приказала структуру дуга од два милиона евра, који је утврђен на основу провере постојеће документације. То је затечено стање, а ако се неко осетио прозваним то више говори о њему, него ли о новој управи која свакодневно са повериоцима покушава да се договори око њихових потраживања а све у циљу опстанка клуба са Чаира.

Они који се декларативно заклињу у љубав према клубу, то су могли да покажу на делу, а не да обећавају новац да ће дати у хуманитарне сврхе, али тек након што је правоснажна пресуда изречена. Интересантна је та љубав, која је резултирала да 2014. године, након осам година од тренутка када је Банковић био председник клуба, он тужи “вољени клуб” и захтева исплату од 10 милиона динара иако је знао у каквом је тешком финансијском стању клуб и да је доведен до просјачког штапа.

Председник скупштине ФК Раднички Ниш
проф.др. Радан Илић


Detaljnije: Сви воле Раднички до последњег динара / FK Radnički