Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Sport » Tužilaštvo traži pritvor za Džunića

Tužilaštvo traži pritvor za Džunića

Više javno tužilaštvo zatražilo je pritvor doskorašnjeg direktora niške ED i predsednik aopštine Palilula u prethodnom mandatu, Bobana Džunića, potvrđeno je TV Zona plus u Tužilaštvu.

Saslušanje Džunića završeno je oko 18 sati, a pritvor je zatražen zbog opasnosti od mogućeg uticaja na svedoke i zbog uznemirenja javnosti, kažu u Tužilaštvu.

Očekuje se da sudija za prethodni postupak do kraja večeri odlučuje po zahtevu Tužilaštva.

Džunić je uhapšen zbog, kako je saopštila policija, sumnje da je tokom 2013. i 2014. godine uzeo 2.930.000 dinara na ime promotivnog materijala za jedan prekogranični projekat, koji nikada nije izrađen i isporučen.

Pored njega, za isti slučaj uhapšen je i N.B. koji je kao menadžer projekta bio angažovan po ugovoru o delu sa gradskom opštinom Palilula, a krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv još tri osobe. Za N.B. nije zatražen pritvor, već je pušten da se brani sa slobode.

U Višem javnom tužilaštvu tokom dna i juče završeno je saslušanje i ostalih uhapšenih u jučerašnjoj akciji “Signal”.

Već tokom popodneva trebalo bi da se zna da li će biti zatražen pritvor o kojem, po zahtevu Tužilaštva, odlučuje sudija za prethodni postupak, a za neke od njih tražen je pritvor dok su ostali pušteni da se brane sa slobode.


Detaljnije: Tužilaštvo traži pritvor za Džunića / Sport – TV Zona plus