Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Zanimljivosti » Dobar razlog da odeš u zatvor

Dobar razlog da odeš u zatvor

<!—->
Milicu Milkić smo upoznali prošle godine, kada smo prateći realizaciju projekta „Dete nemoj da se predaš“, koje je imalo za cilj da nas sve aktivira u suzbijanju nasilja i narkomanije, ali drugih problema koji prate ove dve pojave u našem društvu. Milica Milkić i kao vlasnica psihološkog savetovališta „Darling centar“ iz Niša pokušava preventivno da utiče i pomogne roditeljima koji se susreću sa raznim problemima tokom odrastanja svoje dece.
Na kraju ove godine obradovala nas je novom idejom koju realizuje sa istim ciljem – pesmom pokušava da približi često potisnuta osećanja, bez kojih zapravo nema života. Zanimljivo je da je odlučila da spot za svoju pesmu napravi sa zatvorenicima KPZ Niš, a podsetimo to su ljudi koji su takođe učestvovali u realizaciji projekta „Dete nemoj da se predaš“ sa ciljem da se nasilje i poroci koji uz njega idu predoče mladima, kao nešto što je pošast ovoga sveta i čega se treba kloniti.
<!—->
Poruka pesme „Za nas“ je kaže Milica, upravo to, da ljubav kao osnova koja je u današnjem svetu izgubljena, može biti važna i kao preventiva i kao jedan od načina za rešavanje problema nasilja.Nije slučajno što je muzički spot sniman baš u niškom zatvoru.
Kako nam je rekla Milica, ekipa koja je radila na spotu smatrala je da cela priča treba da ima psihološku, a ne estradnu pozadinu koja se vezuje za skandale, nemoral i slike nasilja.
„Cilj je psihološki efikasna borba protiv nasilja, ali i psihološka podrška, reedukacija i resocijalizacija osuđenika, kao način prevencije ponovnih izvršenja krivičnih dela”, objašnjava Milica Milkić.
<!—->
Zatvori su mesta gde su sakupljene brojne greške i zatvor i osuđenici su metafora za čitavu ideju, kaže Milica. 
Pre dve godine Milica Milkić snimila je i spot za pesmu „Dan u snovima“. Ta pesma je u potpunoj suprotnosti od spota i pesme „Za nas“, i imala je više estradnu poruku, dok nova pesma i spot, ponavlja Milica, imaju pre svega psihološku pozadinu.
Autor muzike pesme „Za nas“ je Aleksandar Vlajković (AVAX produkcija) dok je muzički spot potpisuje video grupacija “RedNeck production”. Snimatelji su  Vladimir Ilić i Igor Jovanović . 
Kako kaže Milica, cela ekipa je savršeno razumela emociju koju pesma i spot treba da pokažu, i uspeli su uspešno da realizuju ono što su zamislilili. Ovaj projekat je podržala i Gradska opština Medijana.
Detaljnije: Dobar razlog da odeš u zatvor / Zabava – Radio City