Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Zanimljivosti » Nišlije tradicionalno za 1. maj na Kameničkom visu

Nišlije tradicionalno za 1. maj na Kameničkom visu

<!—->
Uz već standardan roštilj, „okretalo se“ i na ražnju a tu je i nezaobilazno pivo. Rekreacija mlađih i starijih, šatori u kojima će neki i prenoćiti, slika je koju smo zatekli na Kameničkom visu.
Jedna naša sugrađanka kaže da je sa porodicom, komšijama i prijateljima došla na ovo izletište najviše zbog dece.
„Deci boravak u prirodi znači najviše, bili su jako nestrpljivi a mi smo sa nestrpljenjem pratili vremensku prognozu nadajući se lepom vremenu, na sreću danas je lepo“, ističe naša sugrađanka i dodaje da i „njima,  starijima mnogo znači odlazak, zbog relaksacije, opuštanja od svakodnevnice, ali i druženja sa prijateljima i komšijama“.
Neki naši mlađi sugrađani, osim tradicionalnog roštiljanja i pića, poneli su i šatore.
<!—->
„Svake godine smo ovde i to uglavnom dva dana. Planiramo da prenoćimo zbog toga smo i poneli šatore. Ovo je prilika da se opustimo od grada i uživamo u prirodi“, kaže jedan student.
Za one koji su ostali bez piva nije bilo „zime“, jer je Niška pivara besplatno na Kameničkom visu promotivno delila svoj proizvod.
<!—->
„Za sada je mnogo otišlo piva, prvi put smo ovde, ali ovo zaista izgleda lepo“, kaže nam jedna radnica pivare.
I zaista je bilo tako, kao i po običaju i mlađi i stariji „svako na svom terenu“ igrali su odbojku, fudbal, dobacivali se starim dobrim frizbijem, reklo bi se idealno za relaksaciju, zdrav život, i odvajanje dece od računara i tableta.
<!—->
Osim Kameničkog visa solidan broj naših sugrađana rešio je da 1. maj provede na „Čegru“. Neki kažu zbog manje gužve u odnosu na Kamenički vis, a nekima je tamo „lepše i čistije“.
Inače sve naše sagovornike smo pitali da li će pokupiti smeće za sobom, i svi su nam obećali da će to i učiniti.
<!—->
„Slalomom“ do visa | Senku na lep dan na Kameničkom visu bacio je put do njega, pun udarnih rupa, a neke se mogu nazvati i kraterima, i to se može reći za čitavu deonicu od skretanja ka Čegru do Kameničkog visa. Na pojedinim mestima put je čak celom širinom uništen do te mere da morate skoro da stanete prebacite u 1. brzinu i polako do „zdravijeg“ dela asfalta. Osim što udarom, možete ozbiljno da oštetite automobil, rupe predstavljaju još veću opasnost jer itekako mogu da izazovu saobraćajne nezgode.
<!—->
Ovim putem apelujemo na nadležne da što pre saniraju ovu deonicu, jer se na Kamenički vis ne dolazi samo za 1. maj, već tokom celog proleća i leta, a posebno ružnu sliku ostavlja deonica do spomenika na Čegru, koga tokom godine obilazi solidan broj i stranih turista.  
Detaljnije: Nišlije tradicionalno za 1. maj na Kameničkom visu / Zabava – Radio City