Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Zanimljivosti » PozitivNI festival ove godine još pozitivniji

PozitivNI festival ove godine još pozitivniji

<!—->
Tokom celog subotnjeg dana i noći bilo je veselo, ovoga puta umesto u Dušanovoj ulici u Čairu, budući da je festival PozitivNI organizovan od 10 ujutru do 1 sat iza ponoći. Nije novina da ovu manifestaciju poseti svake godine veliki broj ljudi svih uzrasta, a ta cifra dostigla je već preko 20 hiljada.
<!—->
Celodnevnu zabavu upotpunili su žongleri, klovnovi, džedaji, slikari, muzičari, akrobate. Deca su mogla da se oprobaju u mačevanju, streličarstvu i hodu po žici, oni koji su želeli dobili su obojeno lice i origami figuricu.
<!—->
Pozitivno raspoloženje preko dana izazvala je i raznovrsna muzika koja se širila Čairom. Za nju su bili zaduženi brojni muzičari, od dečijih horova i muzičkih sastava, kako Fakulteta umetnosti tako i samostalnih uličnih svirača. Pred posetiocima su se predstavili članovi škole muzike Čarobna nota i neki od učesnika takmičenja Ja imam talenat.
<!—->
Za ljubitelje umetnosti bilo je pripremljeno nekoliko postavki, umetničkih slika, instalacija i vajarskih radova, a među njima i izložba fotografija „Creativity for change“. Talentovani mališani učestvovali su u likovnoj radionici za decu “Šukletović“.
<!—->
Ogromno interesovanje dece privukao je dolazak Yasserstaina, najpopularnije ekipe jutjubera, koji su svoje fanove zabavljali skečevima i muzikom sa njihovog youtube kanala. I pre pojavljivanja na velikoj bini, Yassera su dozivali nestrpljivi mališani očekujući da dobiju autogram i fotografiju sa njim.
<!—->
U večernjem muzičkom programu na velikoj bini nastupaju Penthouse bend, Epicoustic, Abs, Hazel, Neželjeno dejstvo, Vanredno Stanje, Bunker, Opositte way.
<!—->
Festival su organizovali PozitivNI u saradnji sa Turističkom organizacijom Niš, Kancelarijom za mlade i Sportskim savezom Niša, a pod pokroviteljstvom Grada Niša.
<!—->
Podsetimo, pre 2 godine, a nakon 2 i po decenije Dušanova ulica ponovo je bila centar urbanog Niša, kada hje prvi put organizovan festival PozitivNI, uz svirke niških i ex yu bendova i ostale kreativce. Sledeće, 2016. godine, u ulici koja je tokom ’80. i ’90. godina obeležila urbani život većine mladih Nišlija, našlo se 400 izvođača na 50 punktova. U koncertnom programu tada su nastupili Kerber, Penthouse band, tribjut bendovi Beatles, EKV, Queen.
<!—->
Detaljnije: PozitivNI festival ove godine još pozitivniji / Zabava – Radio City