Your message has been sent, you will be contacted soon
Niške Vesti

Call Me Now!

Zatvori
Početak » Zanimljivosti » Prvo mesto za Opposite Way na Balkanrock festivalu

Prvo mesto za Opposite Way na Balkanrock festivalu

Mladi niški bend Opposite Way pobedio je na ovogodišnjem „Osmom Medijana Balkanrok festivalu“ koji je usubotu 17.juna održan u Nišu, u Amfiteatru na Keju. Drugo mesto pripalo je bendu „Neželjeno dejstvo“,a treće Voodoo.

foto: Ivan Dinić Balkanrock

Tri prvoplasirana benda, po oceni stručnog žirija i publike, dobila su snimanje po tri numere u profesionalnom muzičkom studiju kao i jedan broj diskova u njihovom vlasništvu. Pored kompilacijskog diska, prvoplasirani bend snimiće i spot, učestvovati na ovogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi i dobiće specijalni trofej Medijana Balkanrok festivala – gitaru od matica i šrafova.

Predsednik GO Medijana Milan Krstić obećao je prošle godine mladim muzičarima da će najveće niška opština iz godine u godinu unapređivati ovaj festival kako bi dobio na atraktivnosti i masovnosti. Uz čestitke najboljima i želju da im Medijanin festival bude odskočna daska u karijeri, Krstić je uručio vaučere za kupovinu muzičke opreme.

Ispunjavamo obećano. Prvi put je prošle godine festival „strimovan“, a praksa nastavljena i ove. Novina ove godine je što se prvoplasirani bend „plasirao“ i na Zaječarsku gitarijadu, i time dobio mogućnost da se predstavi široj publici – rekao je prvi čovek niške opštine.
 Program na niškom keju počeo je, tradicionalno nastupom prošlogodišnjih pobednika, ovog puta predstavljanjem benda Hejzel i podelom diskova.

U takmičarskom delu nastupili su i mladi bendovi: Phosgene, Voodoo, Destabilizatori, Opposite Way i Neželjeno dejstvo. Na konkurs za učešće na ovogodišnjem Medijana Balkanrok festivalu prijavilo se 11 bendova.

Fank-rok sastav Deca Loših Muzičara bili su gosti revijalnog dela osmog po redu Medijana Balkanrok festivala u Nišu.

Organizatori festivala su Gradska opština Medijana i Udruženje građana Balkanrok, a cilj manifestacije je promovisanje rada i autorskog stvaralaštva mladih bendova.

gradjanin.rs


Detaljnije: Prvo mesto za Opposite Way na Balkanrock festivalu / Zabava – Građanin